Plānveida palīdzību Stradiņa slimnīcā piedāvās tikai par maksu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā tiks pārtraukta plānveida pacientu ārstēšana stacionārā, aģentūru LETA informēja Stradiņa slimnīcas Attīstības biroja stratēģijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Stibe.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Stibe, tas nozīmē, ka turpmāk pacientiem nebūs iespēju veikt valsts apmaksātās plānveida operācijas un praktiski viņiem būs divas iespējas. Pacients varēs vai nu pats maksāt un saņemt nepieciešamo medicīnisko palīdzību, vai arī konsultēties ar ārstu, kā arī sliktākajā gadījumā nonāks slimnīcā, kad stāvoklis būs progresējis, un saņems neatliekamo palīdzību.

Stibe uzsvēra, ka situācija ir kritiska un pacientiem nelabvēlīga, bet šobrīd citu lēmumu slimnīca pieņemt nevar.

Ņemot vērā paredzamo finansējuma samazinājumu, slimnīcas valde ir noteikusi, ka tiek pārtraukta visu plānveida pacientu ārstēšana stacionārā līdz līguma noslēgšanai ar Veselības obligātās apdrošināšanas aģentūru (VOAVA) par pieejamo finansējumu šā gada otrajā pusgadā. Līgumu plānots noslēgt mēneša beigās.

Tai pat laikā Stradiņa slimnīcas vadība uzsver, ka slimnīca turpinās sniegt neatliekamo palīdzību 24 stundas diennaktī. Pacienti joprojām var saņemt medicīniskos pakalpojumus ambulatori un dienas stacionāros, kā arī stacionārā par maksu.

Kā ziņots, lai nodrošinātu medicīnas pakalpojumu pieejamību pacientiem, Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca līdz pat 40% samazinājusi pakalpojumu cenas ārstu konsultācijām un par 10% - izmeklējumiem un operācijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu