59% darba ņēmēju atbalsta «aplokšņu» algu saņemšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Pēdējo trīs mēnešu laikā ir būtiski pieaudzis «aplokšņu» algu atbalstītāju skaits - no 45%, kas nodokļu nemaksāšanu par saņemto atalgojumu atbalstīja šā gada martā, līdz 59% respondentu jūnijā veiktajā aptaujā, aģentūru LETA informēja personāla atlases uzņēmumā SIA «WorkingDay», kas veica minēto aptauju.

Marta beigās uzņēmuma veiktajā interneta aptaujā tika noskaidrots, ka 45% darba ņēmēju atbalsta iespēju saņemt algu «aploksnē», bet, veicot identisku aptauju jūlijā, atklājās, ka nodokļu nemaksāšanai ir būtiski pieaudzis atbalstītāju skaits. Jūlijā veiktajā aptaujā nevēlēšanos maksāt nodokļus pauda jau 59% respondentu.

Kā informē aptaujas veicējs - 2009.gada martā uz apgalvojumu «Man ir svarīgi, lai darba devējs par mani maksā nodokļus» apstiprinošu atbildi izvēlējās 55% respondentu, 51% izvēlējās atbildi «Jā, jo rūpējos par savām sociālajām garantijām», bet 4% izvēlējās piekrist apgalvojumam «Jā, īpaši pašreiz, kad valstij trūkst naudas».

Noliedzošu atbildi uz minēto jautājumu izvēlējās 45% aptaujāto. 4% piekrita atbildes variantam «Nē, ka tikai ir darbs, nodokļi nav svarīgi», 15% - «Nē, ja ir iespēja aploksnē saņemt vairāk nekā ar nodokļiem, tad labāk aploksnē», bet 27% izvēlējās atbildes variantu «Nē, neticu, ka nodokļi nonāks, kur tiem paredzēts nonākt».

Savukārt jūnijā veiktajā aptaujā uz apgalvojumu «Man ir svarīgi, lai darba devējs par mani maksā nodokļus» apstiprinošu atbildi izvēlējās 41% respondentu. 38% «Jā, jo rūpējos par savām sociālajām garantijām», bet 3% izvēlējās piekrist apgalvojumam «Jā, īpaši pašreiz, kad valstij trūkst naudas».

Noliedzošu atbildi uz minēto jautājumu izvēlējās 59% aptaujāto. 3% piekrita atbildes variantam «Nē, ka tikai ir darbs, nodokļi nav svarīgi», 16% - «Nē, ja ir iespēja aploksnē saņemt vairāk nekā ar nodokļiem, tad labāk aploksnē», bet 40% izvēlējās atbildes variantu «Nē, neticu, ka nodokļi nonāks, kur tiem paredzēts nonākt».

Kā norāda aptaujas veicēji, nodokļu nemaksāšanas atbalstītāju īpatsvars ir pieaudzis galvenokārt tādēļ, ka aptaujāti šaubās, ka nodokļos maksātā nauda sasniegs tam paredzētos mērķus.

Atbildes variantu «Nē, neticu, ka nodokļi nonāks, kur tiem ir paredzēts nonākt» šā gada martā izvēlējās tikai 27%, bet jūlijā jau 40% respondentu.

Martā aptaujā piedalījās 1005 respondenti, jūnijā – 1115 respondenti.

Aptauja notika personāla atlases uzņēmuma «WorkingDay Latvia» mājaslapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu