Foto: Inga Kundziņa

Neticami, kādas problēmas var radīt tik jauka lieta kā skūpstīšanās. Tiesa gan — tikai līdz brīdim, kad tas tiek pamēģināts un redzams, ka viss funkcionē pats no sevis...

«Man (14) ir problēma: bailes no skūpstiem ar mēli. Daudzi zēni ir gribējuši mani skūpstīt, bet es vienmēr izvairos, lai gan pēc tam man ir žēl, vēlāk vairs ne. Kāds tam ir iemesls? Jūtos tik nekrietna, jo sakumā flirtēju, bet pēc tam izvairos.»

«Kādu laiciņu man (13) jau ir draugs, bet es nevaru saņemties un viņu noskūpstīt! Pirms gada es reiz skūpstījos, bet viņš teica, ka daru to totāli aplam, kā «švamme». Baidos, ka arī mans tagadējais draugs būs vīlies un es kļūšu par apsmieklu visai skolai.»

«Jau mēnesi man (15) ir draugs, kuru es ļoti mīlu un gribētu ar viņu skūpstīties. Bet es nekad neesmu skūpstījusies ar mēli. Viņam ir 18 gadu, un es negribu, lai man būtu kauns. Vai jūs nevarētu paskaidrot, kā notiek skūpstīšanās ar mēli?»

«Diletantus» tiešām moka daudzi jautājumi: «Vai viņš/ viņa manīs, ka man nav nekādas pieredzes?» — «Kur lai lieku savas rokas?» — «Kas notiek ar siekalām?» Un tā tālāk! Visiem vēlāk ir par ko pasmaidīt, atceroties savus pirmos nedrošos skūpstus.

Ja kāds zēns ir tik nesaprātīgs un cer, ka viņa 12 gadus vecā draudzene ir dzimusi skūpstīšanās karaliene, tad tā ir neveiksme, kas stipri iedragā pašapziņu. Parasti iemīlējies partneris neskaita plusus un mīnusus, nemaz nerunājot par to, lai pļāpātu ar citiem zēniem par tavu skūpstīšanās prasmi.

Plaši izplatīta ir arī aplamā doma, ka no pieredzējušāka partnera ir jākaunas. Jo rutinētāks būs partneris, jo lielāku prieku viņam sagādās iespēja tev kaut ko iemācīt. Tev svarīgi ir nedarīt neko tādu, kas tevi padara ļoti nedrošu! Tātad sākumā labāk lai saskaras lūpas (nevis sakniebtas, bet mazliet pavērtas). Skūpsti zēnu, kā tu to jūti, nevis tā, kā varbūt gaida partneris.

Iedomājies, ka tu kādam sniedz maigu bučiņu, kas pamazām pārvēršas īstā skūpstā. Redzēsi, tas iedarbojas! Supermetode iesācējiem: vispirms maigi taurenīša pieskārieni viņa/viņas mutei. Pēc tam jāpagaida, ko darīs otrs, un jādara tāpat! Lielākā daļa jauno pāru skūpstīties sāk, neizmantojot mēli, un tikai pamazām taustās uz priekšu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp