Līdz šim Latvijā apstiprināti 12 tā sauktās cūku gripas upuri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No 91 ar aizdomām par saslimšanu ar jauno gripas AH1N1 vīrusu līdz šim pārbaudītā cilvēka līdz šim Latvijā apstiprināti 12 saslimšanas gadījumi, aģentūru LETA informēja Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) direktora pienākumu izpildītājs Jāzeps Keišs.

Viņš stāstīja, ka lielākā daļa pacientu tika pārbaudīta LIC, bet par pārējiem ziņoja Sabiedrības veselības aģentūra (SVA). Līdz ar to desmit saslimušos atklāja LIC, divus - SVA.

Saslimušie nav tikai no Jelgavas vai Rīgas, bet arī no Brocēniem, Jūrmalas, taču šobrīd Infektoloģijas centrā neārstējas neviens cūku gripas slimnieks.

Kā saslimstības izplatību Latvijā skaidro Keišs - viens otrs, kurš kādu laiku pavadījis ārpus Latvijas, «šo to arī atved».

Kā ziņots, ņemot vērā saslimušo skaita pakāpenisku pieaugumu, Keišs prognozē, ka tuvākajā laikā uz LIC nāks pārbaudīties vēl vairāki cilvēki un slimība sāks izplatīties straujāk. Tomēr, pēc viņa teiktā, pagaidām mierina tas, ka infekcija norit salīdzinoši vieglā formā un smagu gadījumu Latvijā līdz šim nav bijis.

Kā stāstīja Keišs, slimība līdz šim reģistrētajiem pacientiem noritējusi vieglā formā.

Tāpat Keišs arī informēja, ka cilvēki turpina nākt un pārbaudīt savu veselību. Lielākā daļa iedzīvotāju, kuri vēlas veikt analīzes, ir bijuši jaunās gripas skartajās valstīs, taču nāk arī cilvēki, kuri bijuši vai nu saskarsmē ar saviem tuviniekiem, kuri atgriezušies no ceļojumiem, vai arī vienkārši konstatējuši saaukstēšanās vai jaunajai gripai līdzīgas pazīmes un ir vēlējušies būt droši par savu veselību.

Kā ziņots, pirmais jaunā gripas vīrusa gadījums Latvijā tika apstiprināts jūnijā.

Ņemot vērā to, ka Eiropā un pasaulē gripas AH1N1 vīrusa saslimšanas gadījumu skaits strauji palielinās un Latvijas iedzīvotāji turpina aktīvi ceļot, Sabiedrības veselības aģentūras epidemiologi uzskata, ka arī Latvijā varētu būt vairāk saslimšanas gadījumu.

Aģentūra iepriekš skaidroja, ka, iespējams, ir tādi iedzīvotāji, kuri pēc ceļošanas izjūt vieglus gripas simptomus, bet pie ārsta nevēršas, jo saslimšana norit vieglā formā un viņi nevēlas sev piesaistīt sabiedrības uzmanību.

Jaunās gripas simptomi ir temperatūras paaugstināšanās, iesnas, sūrstošs kakls, klepus, nogurums un kaulu laušanas sajūta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu