Brālis draudzējas ar bomzi!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: scanpix/REUTERS

Labdien! Esmu meitene, un man ir diezgan turīga un labi situēta ģimene.  Man ir 15 gadi un manam brālim tikpat.  Viss būtu labi, bet viņš pēdējā laikā ir sācis draudzēties ar vienu sava vecuma zēnu. Taču lieta ir tur, ka šis viņa t.s. draugs, ir bezpajumtnieks. Vienkārši naturālais bomzis - dzīvo uz ielas, vazājas pa māju pagrabiem, bēniņiem. Viņš ir sācis melot mammai. Nesen pateica man, ka nakti pavadīs pie drauga, kuru es ļoti labi pazīstu, taču, kad vakarā viņam zvanīju, telefons bija atslēgts. Mamma zvanīja viņa draugam, un tas teica, ka mans brālis pie viņa nav rādījies. Kad no rīta atnāca mājās, neatbildēja, kur pavadījis nakti, taču esmu pārliecināta, ka viņš bija pie tā bomzīša. Nu kāpēc puisim, kuram dzīvē nekā netrūkst, vajag tādu draugu? Kad vecāki aizliedza viņam ar viņu tikties, brālis atbildēja, ka mamma un tētis nožēlos, ja mēģinās izjaukt viņu draudzību. Viņam viņš esot ļoti dārgs, un viņš viņu nekad nepametīšot, tikai tāpēc, ka mums kaut kas nepatīkot. Viņš ir sācis visādi izlocīties, lai tikai varētu ar to bezpajumtnieku satikties. Vakar es pa logu redzēju, kā viņš, izskrējis no mājas, vienkārši metas tam bomzim ap kaklu un nākošajā brīdī abi pazūd aiz mājas stūra. Mans brālis ir komunikabls zēns, viņš taču var iepazīties ar jebkuriem citiem bērniem, kuriem ir mājas un ģimene. Es nesaprotu, kāpēc viņam ir vajadzīgs netīrs ielas puika, kuram nav ne mājas, ne vecāku, kurš rokas pa miskastēm un vazājas pa pamestām mājām un pagrabiem? Man ir bail, ka tas vazaņķis pierunās manu brālīti uz kaut kādām muļķībām. Es patiešām esmu izmisumā.  Mēs visi par viņu uztraucamies.

Sveika! Tavs brālis šobrīd visiem grib parādīt, cik patstāvīgs un pieaudzis viņš ir, ka var pats izvēlēties sev draugus un neviens viņu nevar ietekmēt. Zināmā mērā tā arī ir – ietekmēt viņu būs ļoti grūti un visgrūtāk – ar aizliegumiem. Turklāt jaunais draugs, iespējams, nemaz nav slikts cilvēks, turklāt viņu apvij tāda kā romantikas aura: skarbā dzīve uz ielas var šķist īsts piedzīvojums, protams, kamēr nekļūst par realitāti. Diez vai tavs brālis patiešām vēlētos būt drauga vietā… Ja gribi viņam palīdzēt, mēģini aicināt sev līdzi uz saviem tusiņiem, varbūt iepazīstini ar kādu meiteni? Mēģini to darīt tā, it kā viss notiktu nejauši – uzspiešana panāks pretēju efektu. Un vēl – mēģini kaut ko vairāk noskaidrot par šo jauno draugu: kur viņi iepazinušies, kāpēc viņam nav vecāku vai citu radinieku. Padari viņu no abstrakta ienaidnieka par reālu cilvēku, kuram, iespējams, gan ir daudz sliktu īpašību, bet noteikti ir arī labās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu