10 iemesli, kāpēc mīlēties visu mūžu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.svetki.lv

Daži runā, ka pēc 50 sekss vairs neesot interesants. Lūk, 10 iemesli, kas jūs pārliecinās, ka mīlēties vajag līdz mūža galam!

1. Sekss vairo pašcieņu! Laba pašsajūta nav tikai laba fiziskā sajūta, ko dod veselīgs ķermenis un komforts. Kas gan, ja ne partnera iekāre un bauda, ko sniedz ķermenis, var uzlabot pašas ķermeņa uztveri un novērtējumu, jo mīlēšanās apstiprina, ka ķermenis ir labs un pievilcīgs, lai tiktu iekārots, un orgasms apstiprina, ka ķermenis darbojas pašai un savai labsajūtai par labu. Arī katram vīrietim ir patīkami just, ka viņu iekāro un viņš spēj sniegt partnerei baudu, kas pastiprina viņa vīrietības vērtību un ceļ pašcieņu.

2. Sekss saglabā fizisko formu! Bez tā, ka seksa laikā mainās elpošana un asinsrite, tiek noslogoti arī muskuļi. Aktīvs sekss 30 minūšu laikā, kas aizrit aizrautīgās mīlas rotaļās, sadedzina līdz 200 kcal. Tādējādi, ja mīlējamies piecas reizes nedēļā, tas sadedzina līdz 1000 kcal, kas gada laikā samazina četrus kilogramus liekā svara.

3. Sekss aizkavē urīna nesaturēšanu! Sievietēm seksa laikā tiek iekustināti starpenes muskuļi, savelkas maksts sieniņas, jo sevišķi šīs muskuļu grupas tiek nodarbinātas orgasma laikā. Tādējādi azartiska mīlēšanās (jo vairāk tieši orgasms) trenē starpenes muskuļus, kas ir svarīgs vingrojums, lai stiprinātu urīnpūšļa ieejas muskulatūru un kavētu urīna nesaturēšanas veidošanos. Tas pats vērojams arī vīriešiem, taču sievietēm tas ir sevišķi veselīgi un būtiski.

4. Sekss uzlabo imunitāti un ārstē iesnas! Ar gadiem deguns mēdz tecēt arī blakusdobuma iekaisuma dēļ. Šūnas, kas nodrošina imunitāti, palielinās apmēram par 30%, ja pāris mīlējas vismaz divas reizes nedēļā. Fagocīti (pretiekaisuma kareivji — šūnas, kas cīnās ar iekaisuma produktiem) orgasma laikā dubultojas.

5. Sekss aizvieto miega zāles! Orgasma laikā ķermenī izdalās hormoni — oksitocīns, prolaktīns un vazopresīns, kas izraisa atslābumu un nogurumu. Tā gan ir tiesa, ka ar gadiem, lai sasniegtu orgasmu, vajag daudz vairāk laika, tāpēc ir svarīgi gluži kā jaunībā atcerēties par priekšspēli.

6. Sekss mazina migrēnu! Mīlēšanās un orgasma laikā izdalījušies hormoni pozitīvi iespaido asinsvadus, regulējot asinsspiedienu un tonusu, tāpēc mazinās galvassāpju biežums un intensitāte.

7. Sekss pagarina vīrieša mūžu! Pēdējo gadu pētījumi apstiprina, ka tad, ja vīrietis pēc 40 gadu vecuma gūst orgasmu trīs reizes nedēļā, sirds slimību risks samazinās par 50%. Ir arī salīdzinošie pētījumi, ka vīrieši, kuri mīlējas vismaz divas reizes nedēļā, dzīvo ilgāk nekā tie, kuri tam atvēl tikai reizi nedēļā. Savukārt vēl citi dati rāda, ka tie vīrieši, kuriem ejakulācija ir 20 un vairāk reižu mēnesī, ar prostatas vēzi slimo uz pusi mazāk nekā tie, kuri ir kūtrāki.

8. Sekss samazina asinsspiedienu un palīdz izturēt stresu! Ir pārliecinoši pierādīts, ka cilvēki, kuri mīlējušies vismaz dienu pirms stipras stresa situācijas, iztur to labāk un fiziski panes vieglāk.

9. Sekss palīdz izskatīties jaunākam par saviem gadiem! Ja sieviete mīlējas vismaz trīs reizes nedēļā un pat vairāk, kā arī vismaz 90% gadījumu sasniedz orgasmu, viņa praktiski mēdz izskatīties par desmit gadiem jaunāka nekā viņas vienaudzes, kas tik daudz neizbauda seksu. Jāteic, ka sekss var sekmīgi aizkavēt nepieciešamību pēc plastikas ķirurga palīdzības.

10. Sekss samazina menopauzes simptomus! Orgasma laikā rodas estrogēns — hormons, ko ražo olnīcas līdz menopauzei, bet menopauzes laikā ķermenis to producē vairs tikai orgasma laikā, tādēļ sievietes, kuras sasniegušas menopauzi, bet turpina vismaz reizi nedēļā mīlēties un sasniedz orgasmu, mazāk cieš no karstuma viļņiem un garastāvokļa svārstībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu