Sieviete vīrieša varā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Erots

Sievietes, kas sasniedz orgasmu no dzimumakta, mūsdienās ir iemācījušās par to klusēt. Tradicionāls dzimumakts mūsdienās tiek uzskatīts par apšaubāmu — galu galā, visi taču zina, ka «ievadīšana» ir politiski nekorekta, jo saistīta ar dažādiem dzimumu atšķirības jautājumiem, dominēšanu un pakļaušanu.

Sievietēm, kuras vēlas, lai vīrietis darītu to, ko gultā izdarīt spēj tikai vīrietis, būtu jāizvēlas vai nu četrdesmitgadnieki vai vīrieši no Trešās pasaules, kam nav iepotēts, ka viņiem patīk orālais sekss.

Bet vairumam amerikāņu nākas izlikties, ka viņiem tas patīk, lai vispār kaut ko dabūtu, gluži tāpat kā daudzas sievietes tūkstošiem gadu izlikušās, ka viņām patīk dzimumakts.

Negribu noliegt to, ka daudziem cilvēkiem orālā seksa sniegšana un saņemšana sagādā baudu. Taču tam ir savs izskaidrojums tāpat kā dzimumaktam. Katram no tiem ir sava sociāla loma. Gluži tāpat kā daudziem cilvēkiem patīk kniebšanās tās kulturālā mantojuma dēļ, daudziem patīk orālais sekss tā asociāciju vai to trūkuma dēļ.

Amerikas jaunais ideāls ir vienlīdzība attiecībās, kas apmierina mūsu tiekšanos pēc taisnīguma un vienkāršības. Kad es dzirdu 20 — 30 gadus vecas amerikānietes runājam par saviem puišiem, viņas šķiet norūpējušās par to, vai viņi nomazgā 50% no traukiem un vai viņi pavada 50% laika, runājot par savām problēmām un raizēm.

Protams, tā ir gadiem ilgas oficiālas netaisnības kompensācija, bet izklausās arī pēc aizsardzības no spēcīgajām jūtām pret savu mīļoto vīrieti. Un tādēļ arī orālais sekss šim 50% priekšstatam atbilst labāk, nekā tradicionālais.

Tas atbilst arī mūsu jaunajām aizdomām pret dziļām jūtām. Tradicionālais sekss nav modē arī tāpēc, ka tas liek mums pārāk daudz just. Daļa no orālā seksa pievilcības — un aizvien pieaugošas popularitātes starp pusaudžiem — ir fakts, ka tajā ir maz… seksa. Neviens nezaudē kontroli, neaizmirst, ka spēlē mūziku, neviens nekliedz un neraud, nodarbojoties ar orālo seksu. Turpretī tradicionālais sekss raisa dziļākas izjūtas, kaut ko pirmatnēju, kas kopīgs cilvēkiem un dzīvniekiem.

Un, ja starp vīrieti un sievieti nevalda maigums un uzticēšanās, mēs aizvien vairāk vēlamies no mūsu postpatriarhālās dzīves izslēgt jūtas.

Tiecoties pēc vienlīdzības, visbiežāk tiek zaudēta kvalitāte — tas, ko cilvēki jūt viens pret otru, cik daudz mīlestības viņi sniedz. Mums riebjas mūsu priekšteču romantiskā valoda, kurā bez kautrēšanās tika izmantotas verdzības un ziedošanās metaforas.

Bet vai ir kāda cita valoda, kurā runāt par mīlestību? Mīlestībā patiešām ir saistīti divi cilvēki, kas nodod sevi viens otra varā.

Mēs esam aizmirsuši, ka vīrieša un sievietes attiecībās meklējam godīgumu un līdzjūtību, nevis identitāti. Taisnīgums var pastāvēt arī starp cilvēkiem, kas atzīst, ka varas sadalījums starp viņiem nav vienāds.

Heteroseksuāls mīlas akts ir saistīts ar to, ka sieviete burtiski nodod sevi vīrieša varā. Un mēs vairs pietiekami neuzticamies, lai to darītu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu