Latvijas «Grand Prix» izcīņā spīdvejā triumfē amerikānis Gregs Henkoks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules spīdveja čempionāta sestajā posmā - Latvijas «Grand Prix» izcīņā - sestdien uzvaru izcīnīja ASV sportists Gregs Henkoks, finālbraucienā apsteidzot dāni Kenretu Bjerri un poli Tomašu Gollobu.

Savukārt kopvērtējuma līderis, austrālietis Džeisons Kramps finālbraucienā palika pēdējā, ceturtajā vietā, un goda pjedestāls viņam šoreiz gāja secen.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc aizvadītiem sešiem posmiem Krampa rēķinā ir 108 punkti, bet uz otro vietu ar 79 izcīnītiem punktiem pakāpās Henkoks, kuram ar 77 punktiem seko krievs Emīls Saifudinovs.

«Es vienmēr cenšos būt optimists un ne uz mirkli nezaudēju ticību, ka varu uzvarēt vēl vienā «Grand Prix» izcīņā,» izteicās 39 gadus vecais Henkoks, kuram šī bija pirmā uzvara pasaules čempionāta posmos kopš 2006.gada, kad viņš arīdzan triumfēja Latvijas «Grand Prix» izcīņā. «Visi, kas bija man apkārt, palīdzēja izcīnīt šo uzvaru, un tas, ka kopvērtējumā esmu pakāpies uz otro vietu, ir milzīgs sasniegums.»

Latvijas komandas Daugavpils «Lokomotīve» krievu leģionārs Grigorijs Laguta vienā no priekšsacīkšu braucieniem saņēma diskvalifikāciju, zaudējot izredzes kvalificēties sacensību pusfinālam. Laguta, kurš sacīkstēs startē ar īpašo uzaicinājumu jeb «wild card», savā pirmajā braucienā izcīnīja uzvaru, nākamajos trijos viņš finišēja trešajā vietā, bet piektajā braucienā Laguta tika diskvalificēts, kopvērtējumā 16 dalībnieku konkurencē ieņemot dalītu 10.-14.vietu.

Savukārt Latvijas spīdveja braucēji Vjačeslavs Giruckis un Maksims Bogdanovs, kas iekļauti starp sacensību rezervistiem, uz starta tā arī neizgāja.

Latvijā pasaules čempionāta posms norisinās jau ceturto reizi. 2006.gadā Latviju pārstāvēja Ķasts Poudžuks, bet starp rezervistiem bija Andrejs Koroļovs, kā arī Laguta. Poudžuks savā debijas reizē izcīnīja četrus punktus. Nākamajos divos gados Latviju pārstāvēja Laguta, bet rezervē abas reizes bija Bogdanovs un Poudžuks.

Aizvadītajā gadā Latvijas «Grand Prix» izcīņā uzvarēja austrālietis Lī Adamss, aiz sevis atstājot dāni Nikiju Pedersenu un Gollobu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu