Zāles pret bailēm — sekss!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Princeses»

Baidāties no publiskas uzstāšanās? Nodarbojieties pirms tam ar seksu!

Kamēr psihologi raksta simtiem grāmatu par to, kā iemācīties uzstāties publikas priekšā, Peisli universitātes britu zinātnieki apgalvo, ka vislabāk tikt galā ar stresu palīdz… sekss tieši pirms uzstāšanās.

Profesors Stjuarts Broudi veica pētījumu un salīdzināja seksa ietekmi uz asinsspiedienu pēc tam, kad cilvēks bijis pakļauts stresa situācijai.

Šim nolūkam Broudi palūdza 24 sievietes un 22 vīriešus pierakstīt dienasgrāmatā savas seksuālās aktivitātes divu nedēļu laikā. Tad pārbaudāmos pakļāva dažādiem pārbaudījumiem, ieskaitot runu publikas priekšā.

Izrādījās, ka tie, kas bija nodarbojušies ar «parastu» seksu visu iepriekšējo nedēļu, gandrīz nemaz neuztraucās, bet viņu asinsspiediens testēšanas laikā ātri atgriezās normā. Interesanti, ka visefektīgākā ietekme bija tieši vaginālajam seksam, bet masturbācija un orālais sekss nedeva lielu labumu.

Tie starp pārbaudāmajiem, kas atturējās no seksa, izjuta vislielāko stresa līmeni un pašu augstāko asinsspiedienu.

«Seksa laikā iegūtais efekts nozīmē ne tikai īslaicīgu orgastisku izlādēšanos, bet ilgst vismaz veselu nedēļu,» komentē Broudi.

Pēc profesora domām, vaginālais sekss palīdz organismam izstrādāt oksitocīna hormonu, kas dod atbrīvojošu un nomierinošu efektu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu