Lietuvas prezidente cīnās pret viltus profilu «Twitter»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Populārajā sociālajā tīklā «Twitter» jaunajai Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei uzradusies dubultniece, vēsta aģentūra [s:26218].

Lietotājs «Twitter» tīklā piereģistrējies ar tādu pašu vārdu kā prezidentei, ielicis viņas bildi, kā arī saiti uz prezidentes priekšvēlēšanu kampaņas mājaslapu.

«Pagājušajā nedēļā mēs lūdzām policiju noskaidrot, kurš uzdodas par Lietuvas prezidenti,» informē prezidentes preses pārstāvis Lins Balšis. Viņš uzsvēra, ka prezidente pati nav piereģistrējusies «Twitter».

Uzmanību piesaista arī «prezidentes» solījumi, kas ierakstīti mikroblogos. Viltvārdis sola atjaunot obligāto militāro dienestu, mainīt likumu, kas attiecas uz dubultpilsonību. Šis profils piesaistījis vairāk nekā 700 sekotāju.

Prezidentes preses pārstāvis «Twitter» administrācijai līdz šim jau nosūtījis vairākus lūgumus dzēst viltus profilu, taču saņemtas vien automātiskās atbildes.

Jāpiebilst, ka «Twitter» izveidots arī Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera profils, taču no ievietotajiem tekstiem uzreiz saprotams, ka tas ir viltus profils.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu