BBL elitē pagaidām tikai «Ventspils» un «VEF Rīga»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dalībai nākamās sezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā šodien valdes sēdē pagaidām tika apstiprinātas septiņas komandas, aģentūru LETA informēja līgas masu mediju direktore Inese Miķelsone.

Zināms, ka nākamās sezonas turnīrā startēs Latvijas klubi BK «Ventspils» un «VEF Rīga», Lietuvas komandas Kauņas «Žalgiris», Viļņas «Lietuvos Rytas» un BC «Šiauliai», kā arī Igaunijas komandas Tallinas «Kalev/Cramo» un Tartu «Rock».

Šobrīd nopietnas finansiālās problēmas ir ne tikai abiem pagājušās sezonas vadošajiem galvaspilsētas klubiem Rīgas ASK un «Barons/LMT», bet arī vairākām Lietuvas komandām, tāpēc arī šajā valstī pagaidām nav stabils ceturtais klubs.

Kaut arī dalībai BBL elites divīzijā no Latvijas bija pieteikušās visas pagājušās sezonas dalībkomandas - BK «Ventspils», «Barons/LMT», Rīgas ASK un SK «Valmiera», līga pagaidām dalībnieku vidū nolēma apstiprināt tikai valsts čempionvienību BK «Ventspils» un stabilāko no pārējiem klubiem «VEF Rīga», kas pagājušajā gadā izcīnīja otro vietu BBL «Challenge Cup» turnīrā.

Turnīra līdzšinējos četros pastāvēšanas gados visas reizes finālā tikušās «Lietuvos Rytas» un «Žalgiris» komandas un katra spējusi uzvarēt pa divām reizēm. Bet Latvijas komandas divas reizes spējušas ierindoties trešajā vietā, kad 2007. gadā to paveica BK «Ventspils» komanda, bet 2008. gadā - Rīgas ASK.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu