Bagatskis: Eirokausos jātiek pēc iespējas tālāk

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/LETA

Latvijas basketbola speciālists [s:26332], kā vienu no svarīgākajiem mērķiem nākamajā sezonā izvirza veiksmīgu dalību Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā.

«Es vēlētos, lai nākamajā sezonā tiekam iespējami tālāk Eiropas Izaicinājuma kausā,» kluba interneta mājaslapā publicētajā intervijā uzsvēra Bagatskis. «Pats esmu piedalījies Eirokausos gan kā spēlētājs, gan kā treneris, un man šie turnīri šķiet interesanti. Uzskatu, ka aptuveni pusei komandas spēlētāju tas būs jauns izaicinājums.»

Runājot par viņa izvirzītajiem mērķiem nākamajā Krievijas čempionāta sezonā, latviešu speciālists konkrētas vietas turnīra tabulā nosaukt atturējās, uzsverot, ka sezona būs uzskatāma par veiksmīgu, ja komanda nospēlēs atbilstoši spēlētāju sastāva līmenim.

«Joprojām turpinās komandas sastāva veidošana, un mums ir padomā vēl vairāki spēlētāji, kuri komandai varētu palīdzēt,» atklāj Bagatskis. «Paredzam, ka klubam varētu pievienoties daži pieredzējuši krievu spēlētāji. Ja līdzjutēji būs apmierināti ne tikai ar komandas sasniegtajiem rezultātiem, bet arī ar tās demonstrēto spēles stilu, tad uzskatīšu, ka sezona aizvadīta veiksmīgi.»

«Uzskatu, ka klubam jācenšas piesaistīt arī jaunos spēlētājus,» domā Bagatskis. «Šobrīd, cik man zināms, Eiropas U-16 čempionātā, kas norisinās Lietuvā, Krievijas izlases sastāvā ir iekļauts kāds ļoti talantīgs jaunietis no Krasnojarskas. Protams, spēlēt Krievijas čempionātā viņš vēl nav gatavs, tomēr nākotnē var kļūt par spēcīgu papildinājumu komandai, tādēļ domāju, ka šādi jaunie talanti ir jāpiesaista.»

Par savu lēmumu kā nākamo darbavietu izvēlēties «Jeņisej» komandu latviešu speciālists izteicās, ka viņam galvenais kritērijs, meklējot jaunu klubu, bija pakāpties uz augstāku basketbola līmeni.

«Uzreiz pēc sezonas beigām saņēmu piedāvājumus no Polijas un Ukrainas klubiem, bet šiem piedāvājumiem nepiekritu, jo neuzskatu, ka šo klubu un līgu līmenis būtu augstāks par SK «Valmiera» un LBL līmeni,» norāda Bagatskis. «Uzskatu, ka, ja reiz mainu darbu, tad ir jātiecas uz augšu, visu laiku jāiet uz priekšu.»

«Pirmssezonas gatavošanās laikā mani stažēties aicināja arī divi NBA klubi,» piebilda Bagatskis. «Manuprāt, ir svarīgi ne tikai strādāt, bet arī turpināt mācīties un sekot līdzi basketbola pasaules attīstībai. Tomēr galu galā izlēmu par labu Krasnojarskai.»

«Kandidēt uz «Jeņisej» galvenā trenera amatu man aģents piedāvāja jau pagājušajā gadā, bet tad man vēl negribējās atstāt dzimto Latviju, jo jau pirms tam biju vairākus gadus pavadījis ārzemēs,» skaidro latviešu treneris. «Taču šovasar situācija ir mainījusies, un atkārtotam piedāvājumam kļūt par šīs komandas treneri nolēmu piekrist.»

Kā ziņots, Krasnojarskas komandā, visticamāk, uz nākamo sezonu paliks arī Latvijas izlases spēlētājs Kaspars Kambala, kurš «Jeņisej» pievienojās aizvadītā gada beigās pēc divu gadu diskvalifikācijas izciešanas par aizliegto preparātu lietošanu.

«Kad uzzināju par iespēju strādāt «Jeņisej» komandā, nolēmu parunāt par šo tēmu ar Kambalu,» izteicās Bagatskis. «Viņš man pastāstīja, ka Krasnojarskā basketbola attīstības līmenis ir tāds pats kā citās lielākajās Krievijas pilsētās. Vienīgā atšķirība ir tālie pārlidojumi, taču ar tiem profesionālu sportistu neiebiedēsi. Pēc Kambalas diskvalifikācijas beigām arī pats ieteicu viņam pieņemt šīs komandas piedāvājumu, jo Krievijā ir viena no spēcīgākajām basketbola līgām visā Eiropā, un tas ir vislabākais ceļš uz ātru sportiskās formas atgūšanu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu