PČ vieglatlētikā tiks veiktas vairāk nekā 1000 dopinga pārbaudes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas šīs nedēļas nogalē sāksies Berlīnē, tiks veikti vairāk nekā 1000 dopinga testi, teikts Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) izplatītajā paziņojumā.

Kā vēsta IAAF, plānots, ka vismaz 600 asins paraugi no sportistiem tiks ņemti Berlīnē vēl pirms startiem, bet vēl vismaz 400 urīna paraugi tiks iegūti jau sacensību laikā.

Turklāt IAAF sola, ka visi iegūtie paraugi kļūs par IAAF bioloģiskās pasu programmas sastāvdaļām. Bioloģisko pasu programmu IAAF uzsāka 2009. gada janvārī.

Jau ziņots, ka pasaules čempionāts Vācijas galvaspilsētā sāksies 15. augustā un tajā startēs arī 16 Latvijas sportisti.

Sacensībās visvairāk pārstāvēti būs šķēpmetēji, jo startēs trīs vīrieši (Vadims Vasiļevskis, Ainārs Kovals un Ēriks Rags), kā arī Madara Palameika, bet rezervē būs Kārlis Alainis. Bez Palameikas dāmu konkurencē Latviju pārstāvēs arī septiņcīņniece Aiga Grabuste un Ieva Zunda, kura startēs 400 metru barjerskrējienā.

Jau pirmajā sacensību dienā uz starta izies Grabuste, vesera metēji Igors Sokolovs un Ainars Vaičulēns, kā arī lodes grūdējs Māris Urtāns. 16. augustā Grabuste turpinās sacensības daudzcīņā un Palameika uzsāks sacensības šķēpa mešanā.

17. augustā paredzētas finālsacensības vesera mešanā vīriešiem, bet Ieva Zunda uzsāks priekšsacīkstes 400 metru barjerskrējienā. Dienu vēlāk paredzētas finālsacensības sieviešu šķēpa mešanā, pusfinālskrējiens 400 metru barjerskrējienā sievietēm un sacensības uzsāks Ronalds Arājs, kurš veiks 200 metru distanci.

19. augustā 110 metru skrējienā sacentīsies Staņislavs Olijars un desmitcīņnieks Atis Vaisjuns, bet 200 metru distancē notiks pusfinālskrējieni. Nākamajā dienā sacensības turpinās Vaisjuns un, ja būs iekļuvuši nākamajā kārtā, tad arī Olijars, Zunda un Arājs. Tāpat sacensības uzsāks Dmitrijs Milkevičs un Dmitrijs Jurkevičs, kuri skries 800 metru distanci.

21. augustā sacensības plāno uzsākt šķēpmetēji Vasiļevskis, Kovals un Rags, bet pusfinālsacensības uzsāks abi 800 metru skrējēji. Pašā rīta agrumā uz starta stāsies arī abi soļotāji Ingus Janevics un Arnis Rumbenieks, kuri veiks 50 kilometru distanci.

Sacensību pēdējā dienā 23. augustā savas finālsacensības aizvadīs šķēpmetēji un 800 metru skrējēji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu