No 2010. gada skrējējus diskvalificēs jau pēc pirmā pāragrā starta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) šodien mainīja pāragrā starta noteikumus, un sākot ar 2010. gada 1. janvāri jau no pirmās kļūdas startā skrējēji tiks diskvalificēti.

Šodien notika IAAF kongresa balsojums, kurā «par» jaunajiem noteikumiem balsoja 97 delegāti, «pret» bija 55, bet atturējās seši delegāti.

Kopš 2003. gada par pirmo pāragro startu sportists netika diskvalificēts, bet par katru nākamo pāragro startu varēja diskvalificēt jebkuru skrējēju.

Šodien pieņemtos noteikumus IAAF valde ierosināja jau 2005. gada pasaules vieglatlētikas čempionāta laikā Helsinkos, tomēr tad lielākā daļā kongresa delegātu norādīja, ka šādas izmaiņas nav pieņemamas.

«2010. gadā nav ne olimpisko spēļu, ne pasaules čempionāta, tā ka sportisti varēs pierast pie jaunajiem noteikumiem,» paskaidroja IAAF prezidents Lamīns Djaks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu