Jamaikas sprinteriem tomēr ļauj piedalīties pasaules čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušajam pasaules rekordistam 100 metru sprintā Asafam Pauelam, Pekinas olimpisko spēļu čempionei Šellijai-Annai Freizerei un vēl četrām valsts sportistēm trešdien tomēr ļāva piedalīties pasaules vieglatlētikas čempionātā, kas šonedēļ sāksies Berlīnē.

Jamaikas Vieglatlētikas asociācija (JAAA) sportistus lūdza sodīt, jo tie atteicās kopā ar pārējo izlasi trenēties Nirnbergā un palika pie sava trenera Stīvena Frencisa, aizvadot treniņus Itālijā Udīnes provincē.

Kopā ar Pauelu un Freizeri diskvalifikāciju lūgts piemērot arī olimpiskajai čempionei 400 metru barjerskrējienā Melānijai Vokerei, kā arī vēl trim šīs valsts vieglatlētēm - Bridžitai Fosterei-Hiltonei, Šerikai Viljamsai un Kalisai Spenserei.

Kā aģentūrai «Reuters» izteicās sportistu aģents Pols Doijs, JAAA sākotnēji nosūtījusi lūgumu Starptautiskajai Vieglatlētikas federācijai (IAAF), kurai bija jāpieņem galīgais lēmums izslēgt sportistus no pasaules čempionāta dalībnieku vidus, tomēr pēc diskusijām pāris stundas vēlāk JAAA nosūtījusi IAAF vēl vienu vēstuli, atsaucot iepriekšējo.

«Ja sportisti nebūtu skrējuši, visi būtu zaudējuši,» teica Doijs.

«Domāju, ka nav jēgas no tā, ka federācija cīnās pret saviem sportistiem,» agrāk izteicās Pauels, piebilstot, ka sportisti nezināja par to, ka viņiem jāierodas Nirnbergā.

Pauelam šogad vīriešu konkurencē pieder trešais labākais rezultāts 100 metru sprintā, bet Freizere starp sievietēm ir otrā.

Jamaikas vieglatlēti Pekinas Olimpiādē triumfēja piecās no sešām sprinta disciplīnām.
LETA

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu