Muižniece: Tautas partija būs vēl konstruktīvāka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tautas partija (TP) valdībā un Saeimā būs vēl konstruktīvāka nekā līdz šim, Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» sacīja jaunā TP frakcijas vadītāja Vineta Muižniece.

Viņa uzsvēra, ka partijas biedri vienmēr bijuši ļoti aktīvi un pragmatiski. TP neplāno ar koalīcijas partneriem «iet uz konfrontāciju konfrontācijas dēļ», tomēr «nostājai jābūt principiālai».

TP iepriekš pietrūcis principialitātes, atzina Muižniece. Pēc viņas domām, iepriekšējais partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis ir ļoti pacietīgs cilvēks, bet šajā situācijā varbūt bijis pārāk pacietīgs. Koalīcijas partijas viņa labās īpašības izmantoja savtīgi, uzskata Muižniece.

Viņa uzsvēra, ka valdību veidojošajā koalīcijā vajadzīga veselīgāka gaisotne, informācijai jābūt pieejamai visiem koalīcijas partneriem. Valdības partijas laikus nav bijušas informētas ne par jūnijā pieņemtajiem budžeta grozījumiem, ne par nodomu vēstules ar Starptautisko Valūtas fondu saturu. Koalīcijā jāpieņem kopīgi lēmumi, nevis kāda ultimatīvi paziņojumi, uzskata TP frakcijas vadītāja.

TP arī principiāli nevarēšot atbalstīt plānu «nejēdzīgā veidā ieviest progresīvo nodokli».


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu