Par «Gardas meiteņu» apvainošanu draud 10 gadi cietumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no Lienes Apines «Draugiem.lv» albuma

Drošības policija (DP) pirmdien Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodevusi krimināllietas materiālus pret kādu personu, kuru tur aizdomās par nacionāli naidīgiem komentāriem Latvijas Nacionālās frontes (LNF) priekšsēdētāja vietnieces Lienes Apines un Līgas Muzikantes profilā portālā [s:26364].

DP konstatējusi, ka savākti pietiekami pierādījumi, lai ierosinātu sākt kriminālvajāšanu par etniskā un rasu naida izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu, informē DP.

Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

iepriekš vērsās

Kā informē LNF, kriminālprocess ierosināts par kādas personas, kura sevi dēvē par Aŗturs Ibrahim Nasser, 15. maijā ievietotajiem komentāriem fotogrāfiju albumos. Fotoattēlos Apine un Muzikante 9. maijā pie pieminekļa Uzvaras parkā noliek ziedus sēru noformējumā un laikraksta «DDD» eksemplārus.

LNF norāda, ka «Aŗturs Ibrahim Nasser ar komentāriem ir kūdījis uz fizisku izrēķināšanos ar Lieni Apini un Līgu Muzikanti, apvainojis visu latviešu nāciju un aicinājis uz vardarbību pret latviešiem».


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu