«Blēras ragana» atdzims trešo reizi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovasar aprit tieši 10 gadi vienam no kino fenomeniem — projektam «Blēras raganas». Uzņemta ar rokas kameru, filmiņa par trim draugiem kinematogrāfistiem, kas ņem nelabu galu Merilendas štata mežos, izraisīja milzu ažiotāžu, taču tās turpinājums izrādījās neveiksmīgs. Tagad filmas autori apspriež iespēju atgriezties pie projekta trešo reizi.

«Blēras raganas» projekts tiek pozicionēts kā patiess stāsts par trim studentiem, kas 1993. gadā devās Merilendas štata mežos uzņemt dokumentālo filmu par vietējo leģendu. Visa trijotne tur it kā arī pazuda, taču filmiņa tika atrasta. Vēl pašlaik filma tiek uzskatīta par visienesīgāko projektu kino vēsturē, tās ieņēmumi sasniedza 248 miljonus ASV dolāru. Tomēr sākotnēji autoru publicētais filmas budžets — 20 000 ASV dolāru — izrādījās maldinošs, jo kopumā tai tika iztērēts 500–700 tūkstoši ASV dolāru.

2000. gadā uz karstām pēdām tik uzņemts filmas turpinājums, kas vairs nebija tik veiksmīgs.

Nesen intervijā BBC filmas autori atzinās, ka viņiem nebūtu nekas pretim pie šīs tēmas atgriezties trešo reizi, vienīgi nav skaidrs, vai tas būs kas līdzīgs oriģinālam vai dārgāka budžeta kinolente. Tomēr jau tagad zināms, ka pirmās filmas aktieru sastāvs trešajā daļā vairs nebūs redzams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu