Foto: «Reuters/Scanpix»

Ar uzvaru tenisa kortā pēc savainojuma sadziedēšanas atgriezies bijušais pasaules rangu tabulas līderis spānis Rafaels Nadals.

Nadals, kurš nebija spēlējis vienspēles kopš maija, trešdien Monreālas «1000 Series» turnīra otrajā kārtā faktiski bez cīņas pārspēja savu tautieti Davidu Ferreru.

Pirmajā setā pie rezultāta 4-3 Nadala labā Ferrers ceļgala traumas dēļ spēli pārtrauca.

«Man vajadzētu vēl pāris dienu nopietnāku cīņu, bet kopumā viss ir kārtībā,» pēc spēles teica pagājušā gada turnīra uzvarētājs Nadals, kurš trešajā kārtā tiksies ar vācieti Filipu Petšneru. «Mēģināju visu darīt ar 100% atdevi, bet, atgriežoties pēc savainojuma, pirmajā spēlē ir grūti kustēties laukumā.«

Nadalam šis bija pirmais mačs vienspēlēs, jo dubultspēlēs spānis otrdien jau piedalījās un pārī ar tautieti Fransisko Roihu pirmajā kārtā ar 7-5, 6-4 pārspēja serbus Novāku Džokoviču un Dušanu Vemiču.

Jau ziņots, ka jūnijā 23 gadus vecais tenisists veselības problēmu dēļ nolēma nepiedalīties Vimbldonas čempionātā. Viņa izstāšanās galvenais iemesls bija problēmas ar abiem ceļgaliem. Nadalu jau vairākus gadus moka ceļgalu saišu iekaisums jeb tendinīts, ko izraisījis viņa aktīvais spēles stils un biežā spēlēšana uz māla laukumiem.

Maija beigās tika pārtraukta pēdējo četru gadu čempiona Nadala dominance Francijas atklātajā tenisa čempionātā, zaudējot Sēderlingam. Savukārt Vimbldonas finālā 2008.gadā Nadals pieveica iepriekšējo piecu gadu čempionu šveicieti Rodžeru Federeru, kurš šogad pirmo reizi karjerā uzvarēja Parīzē notiekošajā turnīrā.

Federeram izdevās uzvarēt arī šī gada Vimbldonas turnīrā, kas ļāva viņam ATP vienspēļu rangā apsteigt Nadalu un pēc nepilnu gadu ilga pārtraukuma atgriezties pasaules ranga līderpozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp