Japāna no Latvijas pirkšot emisiju kvotas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japāna tuvāko nedēļu laikā paziņos par darījumu attiecībā uz siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisiju kvotu iegādi no Latvijas, informējis avots Japānas valdībā.

Kopumā Japāna no Latvijas gatavojas iegādāties kvotas 1,5 miljonu tonnu emisijai. Par vienu tonnu emisiju tiesību Japāna varētu maksāt aptuveni 10 eiro (7,03 latus).

«[Japānas valdība] gatavojas spert vienu no pēdējiem administratīvajiem soļiem pirms [darījuma] izziņošanas,» norādījis avots.

Japāna ir pasaulē piektā lielākā oglekļa dioksīda emitētāja pasaulē.

Līdz šim Japāna no ārvalstīm kopumā iegādājusies kvotas 95 miljonu tonnu apmērā.

Cenšoties sasniegt Kioto protokola mērķus 2008. līdz 2012.gadam, Japāna kopumā plānoja iegādāties emisiju kvotas 100 miljonu tonnu apmērā, tādējādi atbalstot valsts centienus samazināt kaitīgo gāzu emisiju.

Tādējādi, iegādājoties kvotas no Latvijas, Japāna spers soli pretī pēdējo piecu miljonu tonnu kvotu iegūšanai.

Šogad emisiju kvotas Japāna ir iegādājusies arī no Čehijas un Ukrainas.

Sarunas par kvotu iegādi Japāna ir veikusi arī ar Poliju un Krieviju.

Kioto protokola ietvaros Japāna ir apņēmusies līdz 2013.gadam samazināt siltumnīcas efekta izraisošo gāzu emisiju par 6%, salīdzinot ar 1990.gada līmeni.

Tomēr oficiālā statistika liecina, ka Japānas kaitīgo gāzu emisija 2007./2008.finanšu gadā 1990.gada līmeni pārsniedza par 9%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu