Butauts: neviens no Lietuvas spēlētājiem nebojāja skatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Trešdien aizvadītajā Lietuvas izlases pārbaudes spēlē pret Latvijas valstsvienību nav trūcis pozitīvu momentu un neviens no Lietuvas spēlētājiem «nav bojājis skatu», pēc mača ar gandarījumu atzinis komandas galvenais treneris Ramūns Butauts.

«Tā bija mūsu pirmā pārbaudes spēle, tāpēc spēlētāju darbībā bija jūtams zināms drebulītis. Turklāt mēs treniņos ļoti maz esam spēlējuši uz abiem groziem, tādēļ netrūka spēles brāķa. Tomēr spēlē vilties nenācās. Ne viss mums veicās, bet bija arī ne mazums labu momentu - gan uzbrukumā, gan aizsardzībā,» viņa vārdus citē laikraksts «Vilniaus diena». «Mēs diezgan izteikti uzvarējām cīņā par bumbu, brīžiem skaisti aizstāvējāmies un uzbrukām.»

«Mūsu komandā ir ne mazums vienāda meistarības līmeņa spēlētāju, un neviens spēlētājs nebojāja skatu. Lins Kleiza šogad atbrauca ļoti labi sagatavojies un ļoti motivēts. Kļuvis vīrišķīgāks kā personība un pilnveidojis aizsardzību,» citātu papildina izdevums «basketnews.lt».

Rezultatīvākais Lietuvas izlases spēlētājs Kleiza piebalsojis trenera viedoklim. «Cīnīties ar latviešiem nekad nav viegli - īpaši jau tagad, kad viņus trenē lietuvietis. Tomēr uzskatu, ka nospēlējām labi. Neesam pašā labākajā formā, bet tā mums arī nav jāiegūst tik agri. Svarīgi sasniegt savu virsotni Eiropas čempionātā,» uzskata Kleiza.

Latvijas izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra pauda viedokli, ka «Kauņā sarīkotie svētki izdevušies». Viņš atzina, ka spēle nav bijusi necik skaista, tomēr «stingra, neatlaidīga un korekta».

Intervijā izdevumam «krepsinis.net» Kemzūra nav noliedzis, ka mačā «bijis daudz kļūdu un daudz juceklības».

«Mani spēlētāji brīžiem aizmirsa, par ko bijām vienojušies. Ja nebūtu bijušas kļūdas vai zaudētā cīņa par atlēkušo bumbu, mums bija labas izredzes šo divcīņu beigt nedaudz citādi nekā pirms 70 gadiem,» sacījis Latvijas izlases treneris. «Būtiskākais šo spēļu moments ir mācīties no savām kļūdām, lai maksimāli ekstremālos apstākļos spēlētu pēc iespējas labāk. Varam vēl kaut trīs reizes zaudēt draudzības spēlēs pret Lietuvu, ja vien uzvarēsim spēli Gdaņskā Eiropas čempionātā.»

«Man bija liels prieks piedalīties šajās vēsturiskajās sacensībās - lai arī zināmā mērā citā pusē,» viņš atzinis. «Šai ažiotāžai varētu būt liela ietekme uz basketbolu mūsu valstīs. Domāju, pēc šādas spēles atradīsies daudz bērnu, kuri iesaistīsies basketbolā.»

«Mums šīs sacensības bija kā fināls - neraugoties uz to, ka esam jau divas reizes spēlējuši ar zviedriem, kuri nav tik vāji, kā mēs varētu domāt. Zināms, nevaram salīdzināt Zviedrijas un Lietuvas komandas - īpaši, ja Lietuva spēlē savās mājās, turklāt Kauņas hallē,» piebildis treneris.

Jautāts, kāda ir sajūta vadīt komandu spēlē pret savas dzimtās zemes izlasi, viņš atbildējis, ka negrib spekulēt par šo tematu, bet allaž paliks savas zemes patriots. «1991. gadā stāvēju pie televīzijas, gan ne Viļņā, bet šeit, un, ja vajadzētu, stāvētu atkal. (..) Te gūstu to, ko negūtu Lietuvā. Esmu komandas galvenais treneris. Nedomāju mainīt pilsonību. Lietuvietis esmu dzimis, lietuvietis nomiršu,» uzsver Kemzūra.

Atbildot uz jautājumu, vai Latvijas basketbolistu sauklis «Tagad vai nekad!» tēmēts uz Eiropas čempionāta medaļām, Kemzūra aicinājis intervētāju iztikt bez ironijas. «Man patīk šis sauklis. Kādēļ gan lai mēs nevarētu tiekties pēc maksimuma? (..) Mūsu pirmais mērķis ir trīs grupas spēles, bet tālāk - paskatīsimies,» viņš nobeidzis.

Interneta komentāros pēc šīs intervijas daudzi lietuviešu basketbola līdzjutēji apliecina patiesu cieņu un vēl sekmes gan Kemzūram, gan Latvijas izlasei.

«Gribētos Eiropas čempionāta finālā redzēt lietuviešus un latviešus...», «Visu cieņu trenerim - paskatoties Latvijas izlases sastāvu, nebūtu teicis, ka var konkurēt ar Lietuvu, bet vakar savā laukumā tikko izkļuvām cauri sveikā!», «Nu patīk man šis treneris(..), domāju, ka latvieši ar tādu sastāvu un tādu treneri tālu tiks, - veiksmi viņiem un, protams, mums! Par Lietuvu!» - raksta lietuviešu komentētāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu