No slimnīcas prasa 50 000 latu kompensāciju par dzemdībās zaudētu bērnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstākā tiesa (AT) augusta beigās paredzējusi pasludināt spriedumu kādas sievietes prasībā pret SIA «Dobeles apkārtnes slimnīca», kurā viņa lūdz piedzīt 50 000 latu atlīdzību saistībā ar nekvalitatīvu veselības aprūpi, kuras dēļ 2003.gadā dzemdību laikā gāja bojā viņas bērns.

Sieviete 30 000 latu lūdz piedzīt kā kompensāciju par viņai nodarīto morālo kaitējumu un 20 000 latu kā kompensāciju par sakropļojumu un izķēmojumu, norādot, ka bērns miris pirms dzimšanas un grūtniecība tikusi pārtraukta. Saskaņā ar likumu šādi viņai nodarīti smagi miesas bojājumi, kuriem ir neatgriezenisks raksturs.

Miesas bojājumi, pēc sievietes domām, ir vērtējami kā sakropļojums, tāpēc viņai ir tiesības uz kompensāciju, jo pēc veiktā ķeizargrieziena ir «palikusi izķēmojoša rēta».

Viņa norādījusi, ka viņai sagādātas neizmērojamas fiziskas un garīgas ciešanas, kas dod viņai tiesības prasīt kompensāciju par veselības kaitējumu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais pirmās instances tiesas spriedums, kas gan vēl nav stājies spēkā.

Zemgales apgabaltiesa 2007.gada 30.martā sievietes prasību noraidīja, taču spriedums apstrīdēts AT. AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece aģentūru LETA informēja, ka AT apelācijas kārtībā lietu izskatīja šodien, taču spriedums tiks pasludināts 27.augustā plkst.9.50.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu