Grabuste pēc pirmās dienas 17. vietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas norisinās Berlīnē, septiņcīņas sacensību ceturtajā disciplīnā - 200 metru skrējienā - sestdien Latvijas daudzcīņniece Aiga Grabuste finišēja pēc 25,49 sekundēm, uzrādot 22. rezultātu.

Latvijas sportiste skrēja trešajā skrējienā, kurā finišēja ceturtajā vietā. Šajā disciplīnā latviete nopelnīja 842 punktus kopvērtējumā.

200 metru skrējienā labāko rezultātu uzrādīja kopvērtējuma līdere Džesika Enisa no Lielbritānijas, kas finišēja pēc 23,25 sekundēm, nopelnot 963 punktus.

Kopvērtējumā pēc četrām disciplīnām Grabuste ar 3464 punktiem atkrita uz 17. vietu, bet līderpozīcijā ar 4124 punktiem nostiprinājās Enisa.

100 metru barjerskrējiena disciplīnā latviete distanci veica 13,78 sekundēs, savā skrējienā paliekot pēdējā, astotajā vietā, bet kopvērtējumā ieņemot 15. vietu ar 1010 nopelnītajiem punktiem. Augstlēkšanā Grabuste pārlēca 1,71 metru augstumā novietotai latiņai, kopvērtējumā nokrītot uz 19. vietu. Trešajā disciplīnā - lodes grūšanā - Grabuste uzrādīja rezultātu 13,26 metri, kopvērtējumā atgriežoties 15. vietā.

Septiņcīņas sacensības turpināsies svētdien, kad sportistes sacentīsies tāllēkšanā, šķēpa mešanā un 800 metru distancē.

Jau ziņots, ka pirms nepilna mēneša Grabuste uzvarēja Eiropas U-23 čempionātā, labojot Latvijas rekordu. Toreiz Grabuste startēja sekmīgāk nekā pasaules čempionātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu