Marejs ATP rangā apsteigs Nadalu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs sestdien iekļuva Monreālas "1000 Series" tenisa turnīra finālā un pirmdien ATP rangu tabulā pakāpsies uz otro vietu, apsteidzot bijušo līderi Rafaelu Nadalu no Spānijas.

Pusfināla mačā Marejs ar 6-4 un 7-6 (10:8) pieveica francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu un finālā tiksies ar Huanu Martinu del Potro no Argentīnas, kurš ar 4-6, 6-2 un 7-5 pieveica amerikāni Endiju Rodiku. Ja Marejs uzvarēs turnīrā, tad kļūs par pirmo britu 128 gadu laikā, kurš uzvarējis Monreālas turnīrā.

Tāpat Marejs jau tagad ir garantējis kļūšanu par pirmo britu, kurš ATP pasaules rangā pakāpies tik augstu, kopš to 1973. gadā tika sākts skaitīt.

Mareja pakāpšanās uz otro vietu pārtraukusi Nadala un šveicieša Rodžera Federera dominanci ATP ranga pirmajās divās pozīcijās, kas sākās pirms vairāk nekā četriem gadiem - 2005. gada jūlijā.

Jau ziņots, ka gan Federers, gan Nadals no turnīra izstājās ceturtdaļfinālā - ranga līderis Federers piekāpās Tsongam, bet Nadals atzina del Potro pārākumu. Vēl pirms Vimbldonas turnīra spānis bija pasaules ranga līderis, bet tajā viņš nestartēja un zaudēja pirmo vietu Federeram, bet tagad arī atdeva ranga otro vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu