Boltam jauns pasaules rekords sprintā - 9,58 sekundes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Par pasaules čempionu vieglatlētikā 100 metru sprintā vīriešiem svētdien ar jaunu pasaules rekordu kļuva jamaikietis Useins Bolts.

Jamaikietis jau no paša starta pārņēma vadību un finišēja 9,58 sekundēs. Līdzšinējais pasaules rekords bija 9,69 sekundes, ko Bolts uzstādīja Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Otrais finišēja līdzšinējais pasaules čempions amerikānis Taisons Gejs, kurš distanci veica 9,71 sekundē, uzstādot jaunu savas valsts rekordu, bet trešo vietu ieņēma cits jamaikietis Asafa Pauels, kurš finišēja pēc 9,84 sekundēm.

Jau ziņots, ka šie trīs sprinteri, kas bija galvenie favorīti, labākos rezultātus uzrādīja arī pusfinālā. Bolts šķietami bez īpašas piepūles uzrādītais laiks - 9,89 sekundes - bija ātrākais starp visiem pusfināla dalībniekiem, bet Gejs finišēja pirmais otrajā pusfināla skrējienā, uzrādot otro labāko rezultātu kopvērtējumā - 9,93 sekundes - un aiz sevis atstājot Pauelu, kurš no ASV sprintera atpalika divas sekundes simtdaļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu