Nepieciešams:
Gurķu salāti ziemai
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1,5 kg svaigu gurķu
4 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploku spiedi
1 tējkarote malto melno piparu
1 ēdamkarote koriandra sēklu
50 g sāls
100 g cukura
100 g 9% etiķa
125 g augu eļļas
Pagatavošana:
Nemizotus gurķus sagriež gareniski četrās daļās un katru daļu pārgriež uz pusēm.
No visām sastāvdaļām pagatavo marinādi un pārlej sagatavotajiem gurķiem, ļauj ievilkties trīs stundas. Tad gurķus ar visu marinādes sulu liek burkās, pasterizē. Litra burku pasterizē 15 minūtes.
Lai labi garšo!