Publicēts «bīstamāko interneta vietņu» saraksts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Datordrošības kompānija «Symantec» publicējusi 100 «vissliktāko» interneta vietņu sarakstu.

Gandrīz puse sarakstā iekļauto mājaslapu izmantojušas pornogrāfiska rakstura saturu, lai ievilinātu apmeklētājus vietnēs, kas izplata datorvīrusus.

Starp atmaskotajām bīstamākajām interneta lapām sastopami tādi nosaukumi kā «firstsexyteen», «schoolbad» un «cheatsarchives».

Videospēļu cienītāji nereti internetā meklē dažādus trikus (angliski - «cheat»), kas ļauj izmainīt spēles gaitu.

Tikai nedaudz mazāk kā puse jeb 48% sarakstā iekļauto vietņu satur informāciju, kas domāta pieaugušajiem. Pārējo mājaslapu saturs ir ļoti dažāds - sākot no briežu medībām, ēdināšanas pakalpojumiem un daiļslidošanas līdz pat juridiskajām konsultācijām un elektroierīču mazumtirdzniecībai.

Šo vietņu apmeklētāju datori nereti tiek inficēti ar dažādiem datorvīrusiem, kas nopludina lietotāju personisko informāciju vai atvieglo kibernoziedznieku piekļuvi ierīcēm, liecina veiktais pētījums.

Kā norāda «Symantec» Patērētāju lietu nodaļas vadītājs Rouans Trolops, «tiešsaistes draudi pieauguši ģeometriskā progresijā, pastāvīgi vairojoties kibernoziedznieku mēģinājumiem atrast jaunus ceļus, kā piekļūt jūsu naudai, identitātei un īpašumiem».

«Ja patērētāji ir pietiekami informēti, tie var labāk izvairīties no bīstamo vietņu apmeklēšanas,» uzskata eksperts.

Publicētajā sarakstā apkopotas visbīstamākās mājaslapas, kuras ir «kā nosētas» ar neskaitāmiem vīrusiem, informē Trolops.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu