Brāļi Daideri Igaunijā pirmoreiz karjerā triumfē PČ posmā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Brāļi Jānis un Lauris Daideri šodien Kivioli trasē izcīnīja karjerā pirmo uzvaru pasaules čempionātā motokrosā ekipāžām kādā no posmiem, triumfējot Igaunijas «Grand Prix» izcīņā, informē sacensību rīkotāji.

Daideri līdz šim bija uzvarējuši pasaules čempionāta atsevišķos braucienos, bet visā posmā pirmā vieta nebija izcīnīta.

Kivioli pirmajā braucienā Daideri finišēja otrie aiz Jana Hendriksa un Tima Smeininksa no Beļģijas, bet otrajā braucienā uzvarēja, izcīnot uzvaru arī posmā. Otrie palika Hendrikss/Smeininks, kuri otrajā braucienā bija otrie, bet trešie posmā un abos braucienos bija Joris Hendrikss un latviešu kantētājs Kaspars Liepiņš.

Uzvara Daideriem ļāva pakāpties uz trešo vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā. Divus posmus pirms čempionāta beigām Hendriksam/Smeininksam ir 408 punkti, Hendriksam/Liepiņam 394 punkti, bet Daideriem 346 punkti. Ceturto vietu ieņem vācietis Marko Hapihs ar šveiciešu kantētāju Martinu Betšārtu, kuriem ir 330 punkti.

Igaunijas posmā piekto vietu ieņēma beļģis Nikijs Pulinkss ar latviešu kantētāju Kasparu Stupeli (braucienos 4. un 6. vieta). Septītajā vietā bija Māris Rupeiks, kuram šoreiz kantēja šveicietis Bruno Kelins, aizvietojot savainoto Haraldu Kurpnieku. Braucienos Rupeiks bija 7. un 8. vietā, bet cmpionāta kopvērtējumā Rupeiks patlaban ir 7. vietā.

Pie deviņiem punktiem tika Arnolds un Gints Sīļi, kuri posmā palika 16. vietā, bet braucienos bija 19. un 14. vietā. 

Nākamais pasaules čempionāta posms 6. septembrī notiks Francijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu