Automātiski bērns pie pilsonības netiks, ja viens no vecākiem pilsonis

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Koalīcija tālāk nevirzīs grozījumus Pilsonības likumā, kas paredz piešķirt Latvijas pilsonību arī tiem bērniem, kuriem dzimšanas brīdī tikai viens no vecākiem ir pilsonis.

Par to žurnālistus pēc koalīcijas Sadarbības padomes sēdes pirmdien informēja premjers Valdis Dombrovskis («Jaunais laiks»).

Viņš norādīja, ka valdība šo jautājumu neskatīs, jo ierosme nav guvusi koalīcijas partneru atbalstu.

Grozījumi paredzētu automātisku Latvijas pilsonības piešķiršanu ne tikai tiem bērniem, kuriem abi vecāki ir Latvijas pilsoņi, bet arī tiem, kuriem dzimšanas brīdī kaut viens no vecākiem ir pilsonis.

Par savu noraidošo pozīciju šajā jautājumā pagājušajā nedēļā aģentūru BNS jau informēja apvienība «Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

«Tas faktiski nozīmē dubultās pilsonības pieļaušanu attiecībā uz visiem bērniem, kas dzimuši Latvijas pilsoņu laulībās ar citu valstu pilsoņiem, ja vien šis Latvijas pilsonis pilsonību nav ieguvis naturalizācijas ceļā,» norādīja TB/LNNK.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu