Zatlers: Rozentālei šodien bija jābūt Bauskā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Veselības ministrei Baibai Rozentālei (TP) nevis policijas specvienībai šodien bija jābūt Bauskā un jāskaidro iedzīvotājiem Veselības ministrijas pieņemtie lēmumi, uzskata Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa, Zatlers ir kritisks pret Veselības ministrijas darbu, jo uzskata ka ir nepieņemami, ka ministrija nav pietiekami skaidrojusi Bauskas iedzīvotājiem, kā veselības reforma ietekmēs Bauskas slimnīcas turpmāko darbību.

Vienlaikus Zatlers uzskata, ka, lai arī Latvijas iedzīvotājiem ir tiesības paust savu viedokli, ceļu bloķēšana nav akceptējama protesta forma, jo tādējādi nevar atrisināt sasāpējušo problēmu kā arī tiek apgrūtināta līdzcilvēku dzīve.

Kā ziņots, šodien Bauskas iedzīvotāji protestēja pret slimnīcas reorganizāciju, bloķējot abus pilsētas tiltus un būtiski kavējot satiksmi.

Rozentāle norādīja, ka notikušais bijis nesankcionēts mītiņš, tādēļ ministre to nav apmeklējusi. «Cilvēkiem nevajadzētu uztraukties, ka viņi nevarēs saņemt kvalitatīvu ārstēšanu,» apgalvoja veselības ministre.

Kā ziņots, šodien ap plkst.12, bruņojušies ar plakātiem, Bauskas iedzīvotāji savā nepieteiktajā protesta akcijā bloķējuši abus pilsētas tiltus - Mēmeles tiltu virzienā no Rīgas un Mūsas tiltu pie Elejas šosejas virzienā uz Rundāli un Jelgavu.

Protestējot pret Bauskas slimnīcas reorganizāciju par aprūpes slimnīcu, iedzīvotāji sākumā bija bloķējuši Mēmeles tiltu, pār kuru Bauskā iebrauc transports no Rīgas, bet vēlāk vēl citi protestētāji sapulcējušies arī uz Mūsas tilta, pār kuru varēja izbraukt no pilsētas un kas ved Rundāles novada un Jelgavas virzienā.

Saskaņā ar Bauskas pilsētas teritorijas plānojumu Bauskas centrālā daļa sadalīta ar valsts nozīmes autoceļiem un diviem tiltiem pāri Mēmeles un Mūsas upēm, bez kuru šķērsošanas nav iespējama nokļūšana pilsētas centrā. Šo ceļu izmanto arī tranzīta transports, kas šķērso valsts robežu Grenctālē.

Tagad satiksme ar policijas palīdzību atjaunota un protestētāji izklīduši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu