Liepnieks: jaunais latvisko partiju bloks ir augstprātīgs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sabiedrisko attiecību lietpratējs un polittehnologs Jurģis Liepnieks prognozē, ka būs daļa cilvēku, kuri nepieņems latvisko partiju bloku, jo viņiem nepatiks šo partiju augstprātīgā moralizēšana.

«Tas tomēr raksturīgs daudziem politiķiem jaunajā apvienībā — sevis pasludināšana par morālu patiesību nesējiem,» intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» skaidro Liepnieks.

Viņš raksturo, ka šie politiķi izceļas ar augstprātību, kas izpaužas pārliecībā, ka viņiem pieder morāls, intelektuāls pārākums pār visiem citiem, un tas gluži automātiski dod tiesības pastāstīt, kas ir vērtības.

«Un stāstīt tādā tonī, it kā pārējie ne velna nezinātu, kas ir vērtības, it kā viņi tās nemaz neturētu godā. Lūk, tas atstumj daļu vēlētāju, kam šāda attieksme nav pieņemama. Taisnība ir arī tiem, kas saka: iepriekšējai politiskajai elitei gluži tāpat bija raksturīga augstprātība un neieklausīšanās vēlētājā,» klāsta Liepnieks.

Viņš atgādina: bijusi virkne epizožu, kad tajā brīdī pie varas esošie uzskatīja, ka viņiem ir pietiekami daudz varas, lai darītu to, ko par pareizu uzskata viņi, īpaši neuztraucoties par savas darbības izskaidrošanu sabiedrībai.

«Viņi atmeta ar roku — mēs taču pirms vēlēšanām jau izskaidrojām, bet tagad darbojamies. Tur ir zināms augstprātības elements, bet tagad no opozīcijas nākušajiem varas vīriem tas augstprātīgums varbūt ir vēl lielāks, ja ne fundamentālāks. Viņi uzskata sevi par morāli pārākām būtnēm. Tas neraisa simpātijas,» piebilst Liepnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu