«Rudens stādu parāde 2009»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Dabas muzejs

Rudens stādu parāde tiks organizēta 19. septembrī no plkst. 9.00 līdz 15.00 Bulduros, pie Bulduru Dārzkopības vidusskolas, studentu un pasniedzēju izlolotajā dārzā. Šāds pasākums tiek rīkots jau piekto gadu pēc kārtas. Skaistā vieta un krāšņie augi, ko sarūpējuši stādu audzētāji, pelnīti padara šo pasākumu par vienu no krāšņākajiem rudens pasākumiem.

Dalībnieku skaits katru gadu pieaug, un viņi būs sarūpējuši labāko, kas pieejams audzētavās. Aug arī apmeklētāju skaits, un tas liecina, ka Latvijā netrūkst cilvēku, kuri vēlas dzīvot sakoptā un zaļojošā vidē.

Izstādē jau tradicionāli piedalīsies vadošās kokaudzētavas, kā z/s «Bērziņi», «Blīdenes kokaudzētava», «Zaļenieku kokaudzētava», kokaudzētava «Bulduri», Robežnieku stādaudzētava, LU Botāniskais dārzs un Babītes rododendru izmēģinājuma stacija, tādi pazīstami augļu koku audzētāji kā, z/s «Liepas», Pūres DIS, z/s «Gulbji», Grosa kokaudzētava, visiem zināmi kolekcionāri — Aldonis Vēriņš, Ilmārs Graudiņš, kā arī daudzi citi lielāki un mazāki stādu audzētāji (kopumā ap 60 dalībnieku).

Izstādi organizē Stādu audzētāju biedrība sadarbībā ar Bulduru Dārzkopības vidusskolu, un to bez maksas varēs apmeklēt jebkurš interesents.

Tāpat kā pie Jaunmoku pils notiekošajā «Latvijas stādu parādē» izstādes laikā būs iespējams vienkopus aplūkot ļoti plašu augu sortimentu, dārza inventāru, kā arī citas dārzniecībā noderīgas lietas un, protams, tās iegādāties.

Augu sortiments būs tiešām plašs un interesants. Te jūs atradīsiet visu, ko vien sirds kāro, sākot no sēklām, gumiem, ziemcietēm, beidzot ar augļu kokiem, dekoratīvajiem kokiem un krūmiem, skujeņiem un daudz ko citu.

Uz tikšanos 19. septembrī pie Bulduru Dārzkopības vidusskolas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu