Gulbis izstājas arī no «US Open»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Latvijas tenisists Ernests Gulbis aizvadītajā naktī ASV atklātā tenisa čempionāta pirmajā kārtā piedzīvoja zaudējumu britu tenisistam Endijam Marejam ar rezultātu 5-7, 3-6, 5-7.

Gulbis ATP vienspēļu rangā ieņem 95. vietu, bet Marejs ir otrajā vietā.

Pirmajā setā ritēja līdzīga cīņa un pēc izspēlētiem astoņiem geimiem rezultāts bija neizšķirts 4-4. Nākamajā izspēlē Marejs ieguva setbumbu, tomēr Gulbis to atspēlēja. Pie rezultāta 5-5 latvietim bija iespēja lauzt pretinieka servi, taču tā netika izmantota, savukārt nākamajā geimā jau Marejam bija trīs iespējas lauzt Gulbja servi, tomēr latvietis atspēlējās un panāca 40:40, tomēr iesita tīklā, ļaujot Marejam uzvarēt setā ar 7-5.

Otrais sets Gulbim sākās nesekmīgi, jo pēc nospēlētiem trīs geimiem rezultāts viņam bija nelabvēlīgs 0-3. Piektajā geimā Gulbim bija trīs iespējas lauzt pretinieka servi, tomēr Marejs ar sekmīgu servi tās atspēlēja un panāca jau 4-1.

Septītajā geimā Gulbim atkal bija trīs breikbumbas, taču arī šoreiz tās netika izmantotas. Savukārt jau nākamjā geimā Gulbis zaudē savu servi, nonākot zaudētājos ar 3-5, bet pēc brīža latvietis zaudē arī otro setu - 3-6.

Trešā seta trešajā geimā Marejam bija trīs iespējas lauzt Gulbja servi, tomēr latvietis tās sekmīgi atspēlēja. Turpinājumā ritēja līdzīga cīņā ar nelielu Mareja pārsvaru. 11.izspēlē Gulbim bija vairākas iespējas uzvarēt šo geimu, taču viņš tās nespēja izmantot. Savukārt Marejs līdzīgu iespēju nelaida garām un vairāk nekā divu stundu ilgā cīņā izcīnīja uzvaru visā mačā.

Gulbis ar Mareju līdz šim bija spēlējis trīs reizes un visos mačos Marejs bija guvis virsroku. Pēdējo reizi pirms ASV atklātā tenisa čempionāta abi tenisisti savā starpā spēlēja Vimbldonas turnīra otrajā kārtā, kur Marejs uzvarēja ar 6-2, 7-5 un 6-3.

Marejs otrajā kārtā spēkosies ar Čīles tenisistu Polu Kapdevilu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu