LOK un sporta federācijas nosoda NBS Sporta kluba likvidēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) nosūtījusi vēstuli aizsardzības ministram Imantam Lieģim, kurā asi iestājas pret augustā pieņemto lēmumu likvidēt sporta sabiedrībā augsti novērtēto Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sporta klubu.

Vēstulē norādīts, ka šāda Aizsardzības ministrijas (AM) rīcība var atstāt negatīvu iespaidu uz karavīru fizisko sagatavotību, kas ir būtiska karavīru uzdevumu veikšanai, kā arī uz karavīru-sportistu iespējām un sporta programmu realizāciju bruņotajos spēkos, izjaucot valstī sekmīgi eksistējošu sporta sistēmu.

«Būtu ļoti skumji, ja Latvija kļūtu par vienīgo NATO valsti, kuras bruņotajos spēkos nav Sporta kluba un netiek atbalstīts sports, un tai jāizstājas no līdzdalības Starptautiskajā Militārajā sporta padomē, kurā pārstāvētas 131 valsts bruņoto spēku sporta organizācijas,» raksta sporta organizāciju pārstāvji, norādot, ka līdzdalības pārtraukšana var atstāt neatgriezenisku iespaidu uz Latvijas pārstāvniecību padomes rīkotajās sacensībās un Latvijas karavīru sportiskajām aktivitātēm un iespējām.

Uzsvērts arī tas, ka iepriekšējos gados Latvijas bruņoto spēku pārstāvji vairākkārt kļuvuši par pasaules čempioniem Starptautiskās Militārās sporta padomes pasaules meistarsacīkstēs, kā arī regulāri papildinājuši Latvijas olimpiskās komandas dalībnieku rindas un pārstāvējuši Latviju olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos.

Vēstulē norādīts, ka AM, šādi rīkojoties, pārkāpj arī Sporta likumu, kas ministrijai uzdod atbalstīt valsts labāko sportistu-karavīru treniņu un sacensību iespējas.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un LSFP prezidents Andris Kalniņš akcentējuši arī to, ka no šī gada aprīļa vairs netiek sniegts nekāds finansiālais atbalsts vairāku olimpisko sporta veidu pārstāvjiem, lai gan vairāki no iepriekš atbalstītajiem karavīriem-sportistiem, kuru izaugsmei ieguldīti ievērojami valsts resursi, gatavojas pārstāvēt Latviju Ziemas Olimpiskajās spēlēs 2010. gada februārī.

Tāpat norādīts uz miljoniem latu vērtajiem ieguldījumiem AM īpašumā esošo sporta objektu celtniecībā un remontā, kas tagad stāv daļēji nepabeigti, bet būtu varējuši kalpot NBS karavīru un Latvijas iedzīvotāju sporta aktivitātēm. «Šo objektu nepabeigšana un nepieejamība varētu būt izcils bezsaimnieciskuma piemērs, kas lieku reizi demonstrētu Latvijas valsts varas nespēju nodrošināt pēctecību un pārmantojamību valstiski svarīgu projektu realizācijā,» uzskata sporta sabiedrības pārstāvji.

Visbeidzot Lieģis tiek aicināts novērst minētos normatīvo dokumentu pārkāpumus un rast iespējas AM atjaunot sporta veidu un karavīru-sportistu atbalstu, veidojot 2010. gada budžetu. Tāpat tiek lūgts nelikvidēt darbību sekmīgi veikušo un sporta sabiedrībā autoritatīvo NBS Sporta klubu, ja netiek noteikta cita par sporta programmu realizāciju atbildīgā AM iestāde ar savu budžetu sportam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu