Var pieteikties pabalstam mācību līdzekļu iegādei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes Labklājības departaments informē, ka pabalstu mācību līdzekļu iegādei jau saņēmis 2381 Rīgas skolēns.

Pabalstiem kopumā izmantoti 90 500 latu. Pabalstam vēl var pieteikties līdz 31. oktobrim, portālu «Apollo» informēja Lita Brice un Dzintars Zaļūksnis, Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa pārstāvis.

Tiesības saņemt pabalstu ir ģimenēm, kuras savu pamata dzīvesvietu deklarējušas Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nav pārsnieguši 135 latus katram ģimenes loceklim.

Pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu un nav stājies laulībā, kā arī sociālās korekcijas klašu audzēkņiem bez vecuma ierobežojuma.

Ja ģimenei piešķirts trūcīgas ģimenes statuss un ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 90 latus katram ģimenes loceklim, pabalsta apmērs ir 40 latu vienam skolēnam. Ja ģimenes ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nav pārsnieguši 135 latus katram ģimenes loceklim, pabalsta apmērs ir 30 latu vienam skolēnam.

Lai saņemtu pabalstu, Rīgas priekšpilsētas/rajona Sociālajā dienestā atbilstoši deklarētajai pamata dzīvesvietai jāiesniedz rakstisks iesniegums, izglītības iestādes izziņa par to, ka bērns mācās mācību iestādē, un jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu