Berluskoni: esmu labākais Itālijas līderis 150 gadu laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni ceturtdien paziņoja, ka viņš esot visu laiku labākais Itālijas līderis un nekad neesot domājis atkāpties sakarā ar skandāliem ap savu privāto dzīvi.

«Patiesi nešaubos, ka esmu daudz labāks par jebkuru premjerministru, kāds Itālijai bijis tās 150 gadu vēsturē [kopš apvienošanās 1861.gadā],» Berluskoni izteicās kopīgā preses konferencē ar Spānijas premjerministru Hosē Luisu Rodrigesu Sapatero Sardīnijā.

72 gadus vecais premjers vēlreiz nosauca par meliem mediju apsūdzības, ka viņš maksājis par seksuālajiem pakalpojumiem, un paziņoja, ka prostitūtai, kas ierakstījusi viņu abu tikšanos, var draudēt 18 gadu cietumsods.

Īpaši asi viņš vērsās pret Spānijas laikrakstu «El Pais», kura žurnālists Itālijas premjeram uzdeva jautājumu, vai šo skandālu dēļ viņam neklātos atkāpties. Jūnijā šis laikraksts arī bija publicējis fotoattēlus no Berluskoni villas Sardīnijā, kuros redzami sauļojoties kāds kails vīrietis un puskaila sieviete.

Trešdien Itālijas laikraksti «Corriere della Sera» un «La Stampa» publicēja kāda korupcijā apsūdzēta uzņēmēja liecības, ka viņš no pagājušā gada septembra līdz šā gada janvārim 18 reizes nogādājis uz premjera viesībām Romā un Sardīnijā aptuveni 30 sievietes, kas «vajadzības gadījumā» gatavas sniegt seksuālos pakalpojumus. Kā norādījis uzņēmējs, viņš gan nekad neesot teicis Berluskoni, ka viņām par šiem pakalpojumiem tiek maksāts.

Pievēršoties skandālam ap sakariem ar elitāro prostitūtu Patrīciju d'Adario, Berluskoni izteicās, ka esot kļuvis par viņas upuri. Premjers gan neapstrīd pašu faktu, ka būtu pārgulējis ar šo sievieti, taču arī šajā gadījumā noliedz, ka būtu maksājis par seksu.

«Nekad savā mūžā, nevienu vienīgu reizi neesmu maksājis par seksuālām attiecībām nevienu liru, nevienu eiro. Un paskaidrošu jums, kāpēc - tādam cilvēkam, kurš mīl iekarot, tieši šī iekarošana sagādā lielāko prieku, tāpēc es jautāju - kāds tur prieks, ja jāmaksā?» dedzīgi apgalvoja Berluskoni, kura sieva kopš pavasara grib panākt šķiršanos sakarā ar viņa daudzajām dēkām.

«Šī dzīves filozofija izskaidro, kāpēc es itāliešiem patīku,» paziņoja premjers, kas ievēlēts šai amatā trīs reizes un Itālijas pēckara vēsturē pavadījis tajā visilgāko laiku.

Pirmo reizi šā skandāla vēsturē viņš arī piedraudēja, ka varētu vērsties pret d'Adario tiesā, jo viņai varot inkriminēt četrus likumpārkāpumus, par kuriem kopumā draudot ieslodzījums uz laiku līdz 18 gadiem.

Berluskoni, kas pieradis, ka Itālijā viņa paša mediju impērijas žurnālisti uzdod jautājumus par viņa privāto dzīvi vienīgi iepriekš sagatavotās intervijās, asi reaģēja uz «El Pais» kritiku, paziņodams, ka Spānijas avīze «zaudējot ticamību» un tas tai varot nozīmēt bankrotu.

«Zaudēt ticamību - tas nozīmē zaudēt metienu, zaudēt lasītājus, zaudēt reklāmu, tas nozīmē ceļu uz bankrotu, un es domāju, ka «El Pais» kaut kas par to ir zināms,» viņš paziņoja.

Kad visbeidzot Berluskoni atvainojās Spānijas līderim par savu pārāk garo runu, Sapatero atbildēja, ka atvainošanās neesot vajadzīga un tas bijis «pat ļoti interesanti.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu