«Ambersoft» piedāvā datorspēli «1100AD»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Datorspēle «1100AD» ir vienīgā online stratēģijas spēle, kas izstrādāta Latvijā, uzņēmumā «Ambersoft». Katru dienu «1100AD» spēlē tūkstošiem lietotāju no visas pasaules. Spēle jau iztulkota vairāk nekā 10 valodās. Tas liecina, ka tā neatpaliek no saviem ārzemju konkurentiem. «1100AD» ir lielas iespējas kļūt par vienu no populārākajām sava žanra datorspēlēm.

Spēle izceļas ar savu teicamo grafiku, piemēram, ēkas līdz ar līmeņa paaugstināšanu maina savu izskatu, bet fermas (tās ir ēkas, kur dzīvo pilsētas iedzīvotāji) ir vairāku veidu attēlojumi, sākot ar kviešu laukiem, līdz dārziņiem ar augļu kokiem.

Lietotāja saskarsme ir ļoti ērta un skaidra, bet, ja rodas jautājumi, tos vienmēr var uzdot izstrādātājiem un administratoriem spēles forumā, kur var arī dalīties pieredzē un vienkārši kaut ko apspriest.

Kā uzsver izstrādātāji, šī datorspēle ļauj ne tikai interesanti pavadīt brīvo laiku, bet arī attīstīt stratēģisko domāšanu.

Spēle sākas ar to, ka lietotājam tiek iedots privāts zemes īpašums tā turpmākai apbūvēšanai un attīstīšanai. No sākuma jūs attīstāt resursu ieguves ēkas, kuras ir nepieciešamas militāro un citu ēku būvēšanai pilsētā, kā arī karaspēku sagatavošanai. Kad galvenās ēkas ir uzbūvētas, var sākt sagatavot tajās karaspēku turpmākajām kaujām ar citu pilsētu armijām.

Netālu ielejā atrodas citas pilsētas, ar kurām var tirgot, veidot vienošanās, kā arī aplaupīt un iekarot.

Reālā laikā lietotāji var iejusties viduslaiku pilsētu valdnieka lomā, un šādu pilsētu ar laiku var kļūt vairāk, jo var iekarot jaunas zemes un arvien vairāk paplašināt savas ietekmes zonu ielejā.

Spēles galvenais varonis, tas arī ir viduslaiku valdnieks, ar laiku sekmīgās kaujās var uzlabot savas prasmes, līdz ar to uzlabojot visas armijas prasmes.

Armijas tiek veidotas no vairāk nekā 10 karaspēku veidiem, kurus atšķir dažādas prasmes un iespējas kaujās. Piemēram, loka šāvējs un reindžeris — loka šāvēji var labi šaut, bet neredz ienaidnieku tālu, taču reindžeris tieši otrādi. Savienojot tos vienā armijā, jūs dodat iespēju loka šāvējiem šaut tik tālu, cik tālu redz reindžeri. Komplektējot armiju, jūs liekat kopā dažādu veidu karaspēkus katru reizi unikālā veidā, sasniedzot arvien labākus rezultātus kaujās. Kaujas laikā lietotājs patstāvīgi kontrolē savas armijās, izvēlas tās, dod tām komandas.

Izņemot parastos karaspēkus, spēlē vēl ir iespēja pieņemt algotņus. Tie ir īpaši karaspēki ar labākiem dzīvības un citiem parametriem. Bet, lai tiktu pie tiem, vēl jānoiet tāls ceļš, jāuzbūvē atsevišķa ēka, jānopelna speciāli tam domāti punkti. Spēlē viss ir savā starpā cieši saistīts, tieši tāpēc jādomā stratēģiski, lai gūtu labus rezultātus un uzvaru.

«1100AD» ir vēl tāda lieta kā diplomātiskās attiecības. Izveidojot vienošanos ar citu lietotāju, jūs varēsiet atnākt pie viņa pēc palīdzības ienaidnieku armijas uzbrukuma gadījumā. Turklāt tirgoties ar sabiedroto ir vieglāk un ātrāk, jo var uzbūvēt tuneli starp jūsu pilsētām, līdz ar to palielinot ratu kustības ātrumu. Rati ir vajadzīgi tirdzniecības preču pārvadāšanai.

Spēle attīstās, visu laiku parādās jaunas iespējas, tieši tāpēc tā neļaus garlaikoties un pastāvīgi saglabās interesi.

«1100AD» ir lielisks veids, kā atpūsties un interesanti pavadīt brīvo laiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu