No ūdenskrātuvēm šogad izvilkti 84 noslīkušie

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki šogad no ūdenskrātuvēm izcēluši 84 noslīkušus cilvēkus, tostarp septiņus bērnus, portālu «Apollo» informēja VUGD.

Septembrī izcelti četri cilvēki, savukārt pērn septembrī un oktobrī glābēji ūdenskrātuvēs meklēja 13 noslīkušos.

VUGD norāda: daudziem ir maldīgs priekšstats, ka nelaimes gadījumos uz ūdens cilvēki iet bojā tikai peldsezonas laikā vai arī, kad ūdens krātuves klāj ledus. Rudens ir laiks, kad visbiežāk nelaimes gadījumi notiek ar makšķerniekiem.

Piemēram, pirmdien Valmieras novada Brandeļu ezerā atrasts apmēram 48 gadus vecs vīrietis, kurš, no laivas makšķerējot, iekritis ūdenī un noslīcis. Līdzīgs gadījums bijis arī Dagdas novada Biržu ezerā.

Dienests skaidro, ka vēsākā laikā makšķernieki ir siltāk saģērbušies un, iekrītot ūdenī, apģērbs samirkstot kļūst smags, un pat labam peldētājam ir gandrīz neiespējami tikt krastā. Vienīgais, kas šādos gadījumos var palīdzēt, ir glābšanas vestes.

Pieredzējuši makšķernieki mēdz atrunāties, ka visu dzīvi ir braukuši ar laivām, makšķerējuši, varbūt pat kādreiz iegāzušies ūdenī, bet nekas ļauns jau nav noticis. Taču lielas traģēdijas notiek arī ar šādiem makšķerniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu