Vankūveras OS Latviju pārstāvēs aptuveni 65 sportisti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOK

Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs, kas nākamgad notiks no 12. līdz 28. februārim, startēs apmēram 65 Latvijas sportisti deviņās disciplīnās, šodien Saeimas Sporta apakškomisijas sēdē paziņoja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

LOK prezidents apgalvoja, ka sportisti, kas gatavojas startam Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs, nav izjutuši finansējuma samazinājumu. Viņiem ir sagādāts nepieciešamais inventārs un ir notikušas visas treniņnometnes, informēja Vrubļevskis.

Siguldā ir nodota mākslīgā ledus estakāde, kas valsts «renes šļūcējiem» ļauj trenēties pašu mājās un nav jālūdz iespēja trenēties Vācijas mākslīgā ledus trasēs, skaidroja Vrubļevskis. Viņš pastāstīja, ka jau tuvākajā laikā uz treniņiem Siguldā ieradīsies apmēram 50 Krievijas un Ukrainas valsts izlašu sportisti.

Tomēr dižķibele ir negatīvi ietekmējusi ziemas sporta veidu junioru komandas, kurām finansējums ir samazināts vai vispār slēgts. Šī iemesla dēļ ir, piemēram, pārtraukta bobsleja junioru sagatavošana, Latvijā vairs nav arī sieviešu bobsleja. Līdzekļu trūkuma dēļ uz Vankūveru, lai piedalītos pirmsolimpiskajā nedēļā, nevarēs doties kamaniņu sporta junioru komanda. Tas junioriem liegs iespēju pretendēt uz startu ziemas olimpiskajās spēlēs, jo Vankūveras ledus trase esot tik sarežģīta, ka sportistiem tā vispirms ir jāapgūst.

LOK prezidents pauda viedokli, ka «olimpiskās spēles nav tā vieta, kurp jābrauc gūt pieredzi», turklāt 20 gadus veci jaunieši, kuri nokļuvuši olimpiskajā izlasē, bieži vien zaudējot motivāciju tālākiem treniņiem, jo «augstiene - olimpiskās spēles taču sasniegta». Tomēr Vrubļevskis pieļāva, ka līdzekļu samazinājums junioru sportam var negatīvi ietekmēt Latvijas sportistu startu 2018. gada ziemas olimpiādē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu