Likvidējot valdību un administrāciju, ietaupītu 10% no vajadzīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

«Ja mēs pilnībā nolikvidētu valdību un visu administrāciju, tad mēs iegūtu tikai 10% no nepieciešamā finanšu samazinājuma nākamajam gada,» valdības ārkārtas sēdē sacīja finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Repše sacīja, ka sestdien valdības ārkārtas sēdē varētu tikt skaidrībā par galvenajiem virzieniem  nākamā gada valsts budžeta sagatavošanā. «Jābūt skaidrībai, kādā virzienā ejam izdevumu samazināšanai,» pauda ministrs.

Sabiedrībai joprojām neesot skaidrs, cik liela daļa tiks iegūta no nodokļu izmaiņām un papildus ieņēmumiem, bet kāda daļa - uz izdevumu samazināšanas.

Repše arī norādīja, ka ņemot vērā, ka ap dažiem nodokļiem patlaban esot «interesanti procesi», valdībai var neizdoties iegūt iepriekš plānotos 90 miljonus latu uz nodokļu ieviešanas rēķina, ziņo LETA.

«Ja tiks kavēts process Saeimā, lielāka daļa būs jāparedz izdevumu samazināšanā,» atzina Repše, uzsverot, ka «mums par to būs jātiek skaidrībā sestdien».

Otrs jautājums, kurš tiks izskatīts ārkārtas valdības sēdē - tikšot vērtētas valsts pārvaldes funkcijas un izskatīti gan koalīcijas, gan sociālo partneru un sabiedrības vērtējumi.

Skaidrība par valsts funkciju nākotni, to mazināšanu varētu būt nākamās nedēļas beigās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu