Kemzūra: Kristapam nav pautu, lai atzītu savas kļūdas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra intervijā izdevumam «Sporta Avīze» neslēpj, ka ir dusmīgs uz saspēles vadītāju un komandas kapteiņa asistentu Kristapu Valteru par viņa bezatbildīgo rīcību.

«Runājot par Kristapu — šā cilvēka problēma ir tā, ka viņš ir bezatbildīgs,» uzsver Kemzūra. «Viņam nav drosmes jeb, kā tautā saka, nav pautu, lai pieceltos un pateiktu: «Es pieļāvu kļūdu. Man nebija taisnība.» Un tā ne reizi vien.»

Kemzūra norāda, ka gribējis Kristapam palīdzēt kļūt par labāku spēlētāju un komandas līderi, taču ar viņu problēma esot bijusi daudz dziļāka. «Pat Kristapa intervija pēc čempionāta, kurā viņš apvainoja visus, bet pats nostājās maliņā, it kā nebūtu visā piedalījies — tā daudz ko parāda. Tieši šīs intervijas dēļ es patlaban arī tik atklāti runāju.»

Treneris piebilst, ka vienmēr centies izvairīties runāt nekorekti par spēlētājiem, jo īpaši, kad nav sasniegts vēlamais rezultāts, taču Valtera rīcība šajā gadījumā bijusi, kā minimums, nekorekta.

Kemzūra intervijā arī runā par nesaskaņām starp galvenā trenera asistentu Igoru Miglinieku un atsevišķiem spēlētājiem. Treneris norāda: nav normāli, ka spēlētājs uz trenera aizrādījumiem atbild, taču latviešu basketbolistu vidū tas ir izplatīti.

«Kuram trenerim ir pieņemami, ja spēlētājs nekorekti atbild uz viņa aizrādījumu? Man noteikti ne!» uzsver Kemzūra, piebilstot, ka dzīvē gan gadoties visādi, turklāt arī izciliem treneriem un izciliem spēlētājiem. «Taču pēc tam spēlētājs pienāk klāt un pasaka: «Es atvainojos, trener, man nebija taisnība.» Vai arī treneris pienāk pie spēlētāja un saka: «Atvaino, pāršāvu pār strīpu…»»

Kemzūra atklāj, ka divas nedēļas pirms Eiropas čempionāta (pirms došanās uz turnīru Turcijā) komandas sapulcē aicinājis izteikties tos, kuriem kaut kas nepatīk. «Konkrētās sapulces iemesls bija Valters — viņa izturēšanās pret komandas biedriem, personālu. Kristaps pat negribēja atvainoties, piespiedu izdarīt to ar varu.»

«Sekoja turnīrs Turcijā. Taču pēdējā vakarā… Sešas dienas pirms pirmā mača, un tāds izlēciens! Daži izgāja no rāmjiem — piedzērās,» atceras Kemzūra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu