«Ventspils» uz Trevīzo dosies ar +5

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

ULEB Eirolīgas pirmās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē Latvijas čempioni BK «Ventspils» otrdien «Arēnā «Rīga»» ar 78:73 pieveica Itālijas klubu Trevīzo «Benetton».

Fotogalerija

«Ventspils» komandā ar 20 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām izcēlās amerikāņu centrs Ārons Petvejs, 13 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Mareks Jurevičus, 12 punktus guva Dairis Bertāns, bet 11 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Jāņa Strēlnieka kontā. «Benetton» rindās 13 punktus guva Daniels Hekets, bet pa 11 punktiem pievienoja Gerijs Nīls un horvāts Sandro Nicevičs.

Jau no mača pirmajām minūtēm vadībā izvirzījās Latvijas čempioni, un, lai gan septītajā minūtē «Benetton» pārņēma vadību (13:14), tam sekoja «ventspilnieku» izrāviens atlikušajā ceturtdaļas laikā, kas ļāva pēc pirmajām desmit minūtēm būt vadībā ar +10 (27:17). Otrās ceturtdaļas sākums aizritēja līdzīgā cīņā, tad Itālijas klubs pietuvojās līdz trīs punktu starpībai (33:30), taču atkal sekoja «Ventspils» komandas izrāviens, un, dodoties lielajā pārtraukumā, «ventiņiem» bija +13 (47:34).

Trešajā ceturtdaļā «Ventspils» basketbolisti saglabāja iekrāto pārsvaru, un pirms pēdējām desmit minūtēm mājiniekiem bija +12 (68:56), taču pēdējā ceturtdaļā «Benetton» komandai izdevās samazināt rezultāta starpību. Pēdējās ceturtdaļas vidū «ventspilnieki» no 70:56 ļāva viesiem panākt 71:68. Nepilnas divas minūtes līdz mača beigām laukuma saimniekiem bija tikai +2 (75:73), tomēr pēdējā minūtē «Ventspils» komanda ar labu aizsardzību, veiksmes devu un precizitāti no soda metienu līnijas nosargāja uzvaru.

ULEB Eirolīgas otrajā kvalifikācijas kārtā iekļūs komanda, kura uzvarēs divu spēļu summā, tādējādi «ventspilnieki» viesos varēs zaudēt pat ar četru punktu starpību. Atbildes spēle Trevīzo notiks jau šo piektdien, 2. oktobrī.

Otrajā kvalifikācijas kārtā «Ventspils» un «Benetton» dueļa uzvarētāji tiksies ar Francijas klubu «Entente Orleanaise Loiret» vai Beļģijas čempioniem Šarleruā «Spirou Basket». Otrās kvalifikācijas kārtas uzvarētāji iekļūs Eirolīgas pamatturnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu