«Dinaburg» par dalību totalizatoros izslēgta no futbola čempionāta

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Šodien notikušajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē nolemts izslēgt Daugavpils «Dinaburg» no Latvijas čempionāta virslīgas, bet atlikušajās spēlēs tai piešķirt tehniskos zaudējumus ar 0:3.

Aģentūrai BNS to apstiprināja LFF preses sekretārs Mārtiņš Hartmanis. Tik bargs lēmums pieņemts par kluba vadības un spēlētāju saistību ar totalizatoru, kas nav mitējusies arī pēc iepriekš saņemtiem brīdinājumiem.

Kluba prezidentam Oļegam Gavrilovam un komandas galvenajam trenerim Tamazam Pertijam uz visiem laikiem aizliegts darboties Latvijas futbolā.

«Dinaburg» prezidenta Gavrilova vārds saistībā ar totalizatoriem parādījās jau 2005. gada nogalē. 2007. gada pavasarī par aizdomām par sarunātu spēli komanda tika izslēgta no Baltijas līgas turnīra. «Ir savākti pierādījumi par «Dinaburg» rīcību ilgākā laika posmā, kas turpinājusies arī pēc saņemtajiem brīdinājumiem. Arī no UEFA saņemti nepārprotami pierādījumi,» atklāja Hartmanis.

Līdz izslēgšanai «Dinaburg» LMT virslīgas čempionātā šajā sezonā ieņēma ceturto vietu.

Oficiāli pieņemtajā un vēlāk izplatītajā valdes lēmumā teikts: «Latvijas Futbola federācijas valde šodien sēdē vienbalsīgi nolēma izslēgt FK «Dinaburg» no LMT Virslīgas, piešķirot tehniskos zaudējumus 0:3 atlikušajās sezonas spēlēs, diskvalificēt kluba prezidentu Oļegu Gavrilovu un kluba galveno treneri Tamazu Pertia no turpmākajiem Latvijas Futbola federācijas organizētajiem pasākumiem, sakarā ar to, ka ilgākā laika periodā spēlēts totalizatoros uz FK «Dinaburg» spēlēm, manipulēts ar šo spēļu rezultātiem, un pēc vairākkārtīgiem aizrādījumiem un diskvalifikācijas Baltijas Līgā šādas aktivitātes turpinājās, par ko no kompetentām organizācijām, tai skaitā UEFA, ir saņemti nepārprotami pierādījumi.»

Plašāka informācija par lēmumu tiks sniegta otrdien preses konferencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu