Olimpisko centru attīstīšanai aizdevumus izsniegs «SEB banka» un «Swedbank»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts galvoto kredītu Daugavpils olimpiskā centra attīstības projekta īstenošanai izsniegs AS «SEB banka», bet Jelgavas un Ventspils olimpisko centru attīstīšanai paredzētos kredītus izsniegs AS «Swedbank», aģentūru LETA informēja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Daugavpils olimpiskā centra attīstības projekta īstenošanai plānots aizņemties 4 285 463 latus, Zemgales olimpiskā centra attīstīšanai - 3,8 miljonus latu, bet olimpiskā centra «Ventspils» attīstības projekta «Ventspils peldbaseina rekonstrukcija» pabeigšanai paredzēts aizņemties 700 000 latu.

Kreditori tika izraudzīti konkursa kārtībā, savukārt minēto naudas summu aizņēmumi tiks ņemti eiro valūtā, papildus Euribor mainīgajai procentu likmei paredzot fiksētu procentu likmi, kas Daugavpils olimpiskajam centra gadījumā būs 5,5%, bet aizņēmumam abu pārējo olimpisko centru attīstīšanai - 4,5%.

Jau ziņots, ka sākotnēji aizņēmumus bija plānots ņemt latos, taču valdība nosprieda, ka, veicot aizdevumu valūtas maiņu uz eiro, varētu tikt ietaupīti valsts galvoto aizdevumu atmaksai paredzētie valsts budžeta līdzekļi. Pie nosacījuma, ka maiņa no latiem uz eiro tiek veikta ar šī gada 1. jūliju, šādā veidā valdība plānoja 2009., 2010. un 2011. gadā kopumā izdevumus samazināt par 5,3 miljoniem latu.

Ņemot vērā to, ka pirms otrajiem budžeta grozījumiem likumā par valsts budžetu 2009. gadam nebija paredzētas ilgtermiņa saistības vairāku sporta objektu, tostarp arī minēto trīs olimpisko centru attīstības projektu īstenošanai, lai neapstādinātu to tālāko virzību, valdība vienojās par atbalstu to turpmākai īstenošanai, vienlaikus prasot projektu īstenotājiem vēlreiz pārskatīt un pamatot līdzekļu pieprasījumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu