Londonā demonstrē modes mākslinieka Toma Forda debijas filmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Londonas filmu festivālā demonstrēta amerikāņu modes mākslinieka Toma Forda debijas filma «A Single Man», kas jau guvusi atzinību Venēcijas un Toronto kinofestivālā.

Mākslinieks, kurš atzinīgi novērtēts par darbu modes namā «Gucci», pirmo reizi stājās kameras otrā pusē, lai uzņemtu kinofilmu, kurā britu aktieris Kolins Fērts tēlo pusmūža profesoru, kas sēro par gados jaunā mīļākā nāvi.

Filmas pasaules pirmizrāde notika šā gada Venēcijas filmu festivālā, kur saņēma ne tikai kino ekspertu uzslavas, bet arī nodrošināja Kolinam Fērtam labākā aktiera balvu.

«Kad cilvēki filmu skatījās pirmo reizi, biju ļoti uztraucies,» atzina Fords. «Arī Venēcijā mani pārņēma satraukums, jo tā bija pirmā reize, kad filmu noskatījās īsta auditorija. Projektam esmu ļoti pieķēries, tāpēc esmu ieguldījis daudz darba, tāpat kā pārējie, kas strādāja kopā ar mani. Pieredze liecina: ja darbā ieguldi daudz darba un mīlestības, rezultāts ir daudzsološs,» sacīja Fords.

Filmas pamatā izmantots angļu izcelsmes amerikāņu rakstnieka Kristofera Išervuda tāda paša nosaukuma romāns. Kā atzina režisors, viņam ar romāna galveno personāžu ir daudz kopīgu rakstura iezīmju.

Fērta tēlotais Džordžs pēc mīļotā traģiskās nāves autokatastrofā apsver domu par pašnāvību. Amerikāņu kinozvaigzne Džuliana Mūra filmā spēlē Džordža bijušo draudzeni, uzticības personu un kaimiņieni Čārliju. Dzīvojot atmiņās par pagāni, Džordžs nespēj pievērsties nākotnei. Viņa izmisums mazinās, kad vīrietis sadraudzējas ar studentu, kurš viņam atgādina, cik daudz skaistuma ir pasaulē un cik nozīmīgi ir dzīvot tagadnē.

Lai atklātu Džordža mainīgo garastāvokli, filmā sēpijas toņos ieturēti kadri mijas ar košāku krāsu ainām, bet palēninātās kustības kadros, kur redzami kaili vīrieši spēlējam tenisu vai peldoties, apjūsmots vīrieša ķermeņa skaistums.

Neraugoties uz filmas sižetu un izmantoto montāžas tehniku, Fords norādījis, ka nevēlas dēvēt savu kinodarbu par geju filmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu