Izmantojot unikālu QR kodu tehnoloģiju, tiek radīta jauna spēle virtuālajā vidē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai izglītotu jauniešus un mudinātu viņus arvien vairāk izmantot jaunāko tehnoloģiju iespējas, «Zelta zivtiņa» (ZZ) radījusi jaunu spēli virtuālajā vidē — «ZZ kodi». Tajā izmantota unikāla QR kodu tehnoloģija, radot īpašus vēstījumus kodu formā, kurus iespējams atšifrēt ar mobilā telefona palīdzību. Līdz 15. novembrim vairāk nekā 50 «ZZ kodi» būs atrodami dažādās interneta vietnēs, zem tiem būs paslēpts tūkstošiem balvu no ZZ.

Balvas iespējams saņemt ikvienam — katru kodu no viena telefona iespējams atšifrēt tikai vienu reizi. Pareizi atšifrējot koda vēstījumu, spēles dalībnieks iegūst vienu no balvām, kas paslēpta zem tā. QR kodi pirmajā acu uzmetienā šķiet vienādi, taču tajos būs ieslēpta dažāda informācija un laimesti — mobilie telefoni, biļetes uz kino, bezmaksas sarunas, mobilā telefona melodijas un fona attēli, kā arī citas balvas.

«ZZ kodi» spēles dalībniekiem jāmeklē dažādās vietās virtuālajā vidē, piemēram, ZZ mājaslapā un ZZ blogos, kā arī populārākajos interneta portālos.

«Jaunieši ir tie, kuri daudz biežāk izmanto dažādas mobilo telefonu papildu funkcijas — GPRS/3G datu pārraidi, sūta ar telefona fotokameru fiksētus mirkļus gan viens otram, gan publicēšanai sociālajos portālos. Lai iepazīstinātu viņus ar jaunāko tehnoloģiju iespējām un mudinātu tās arvien biežāk izmantot arī ikdienā, ZZ pirmo reizi Latvijā organizē virtuālu spēli ar mobilajiem telefoniem,» stāsta  zīmola vadītāja Nora Kalniņa.

www.ZZkodi.lv

www.zzkodi.lv

«QR kods, manuprāt, ir viens no foršākajiem tehnoloģijas brīnumiem. Es to noteikti izmantotu, ja dotos slepenā spiegošanas misijā. Nezinātājs nekad nespēs iedomāties, ka zem mazajiem melnajiem kvadrātiņiem var tikt paslēpta unikāla informācija. Jaunā spēle noteikti būs lielisks pārsteigums ikvienam, kas vēlas attīstīt savas spiega, kodētāja, kā arī šifrētāja dotības, » uzskata ZZ Makss.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu