Arī fotoradara imitācija spētu «ieviest kārtību»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Ceļu policista tieša klātbūtne uz autoceļiem liek autovadītājiem braukt noteikumu robežās. Līdzīgi satiksmes drošībai palīdz arī fotoradari. Satiksmes uzraudzības biroja vadītāja Vineta Mistre ir pārliecināta, ka pat fotoradara imitācija ceļa malā liktu šoferiem braukt prātīgāk.

«Paša policista klātbūtne [uz autoceļa] ir prevencija. Nav svarīgi — policists vai tā manekens, fotoradars vai radara imitācija. Tas ir pilnīgi skaidrs — tie uzdevumu veiktu un ietekmētu ceļu satiksmes drošību. Fotoradars disciplinē,» intervijā portālam «Apollo» atzina Mistre. «Ja mēs papētām fotoradaru izvietošanas praksi, tad jāsecina: ja vienā dienā konkrētā vietā stāv fotoradars, nākamajā dienā šoferi tur brauc daudz lēnāk.»

Policijas apkopotā statistika liecina, ka populārākais Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums ir ātruma pārsniegšana. «Šajā ziņā visvairāk var izdarīt tieši fotoradari,» norāda Mistre.

«Mēs nenosūtām visu, ko fiksējam [ar fotoradaru], katra fotogrāfija tiek izvērtēta. Skatāmies, vai tur ir viens transportlīdzeklis, vai auto atrodas fotoradaru staru zonā. Mēs sūtām kvalitatīvi fiksētus pārkāpumus,» par protokolu nosūtīšanu stāstīja Mistre.

Par stacionāru fotoradaru darbības efektivitāti Satiksmes uzraudzības biroja vadītāja apgalvo, ka tie tiks izvietoti vietās, kur notiek negadījumi ar smagām sekām, vietās, kur fiksē daudz pārkāpumu. «Inspektorus visur nolikt nevar, tāpēc tie [fotoradari] vajadzīgi.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu