Novembra sākumā noteiks pensiju lietas izskatīšanas datumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Satversmes tiesa rīcības sēdē 3.novembrī noteiks procesa veidu un izskatīšanas datumu lietai, kurā izvērtēs likumu par pensiju samazināšanu.

Par to portālam «Apollo» pavēstīja tiesas pārstāve Līna Kovalevska.

Jau vēstīts, ka ST lietu ierosinājusi par likuma «Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam» 2.panta pirmās daļas atbilstību Satversmes 1. un 109.pantam un 3.panta pirmās daļas atbilstību Satversmes 1., 91., 105. un 109.pantam.

ST vienā lietā apvienoja lietas, kas attiecas uz vecuma un saskaņā ar nolikumiem piešķirto izdienas pensiju samazināšanu par 10%, kā arī strādājošo pensionāru vecuma un izdienas pensiju samazināšanu par 70%.

Jūlija beigās ST aicināja pensiju saņēmējus vairs neiesniegt pieteikumus par tiem jautājumiem, par kuriem lietas ierosinātas, jo bija saņemti ap 9000 sūdzību saistībā ar likumu par pensiju samazināšanu, un ST bija ierosinājusi vairākas lietas.

Lielā pieteikumu skaita dēļ ST iepriekš informēja, ka nesniegs individuālas atbildes to pieteikumu autoriem, pēc kuru sūdzībām lietas netiks ierosinātas, bet gan dokumentus pievienos jau ierosināto lietu materiāliem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu