Premjers aicina Zatleru un Riekstiņu atbalstīt Vīķes-Freibergas kandidatūru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL) precizē, ka viņam nav bijušas konsultācijas ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un ārlietu ministru Māri Riekstiņu (TP) pirms eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas kandidatūras virzīšanas Eiropas Savienības (ES) prezidenta amatam.

Taču viņš norāda, ka no savas puses darīs visu iespējamo, lai Vīķes-Freibergas kandidatūrai tiktu nodrošināts maksimāls atbalsts, un aicina arī Zatleru un Riekstiņu atbalstīt šo kandidatūru, portālu «Apollo» informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Tomēr Ārlietu ministrija jau iepriekš tikusi informēta, ka premjers ar Vīķi-Freibergu pārrunās ES prezidenta amata jautājumus.

«Uzskatu, ka Vīķes-Freibergas kandidatūra ir viena no spēcīgākajām Eiropā, starptautiskajās aprindās labi atpazīstama un cienīta politiķe, kas iemantojusi daudzu citu valstu līderu atbalstu un simpātijas. Kaut arī publiskajā retorikā jau izskanējušas šaubas par Vīķes-Freibergas izredzēm iegūt šo amatu, esmu pārliecināts, ka šajā visnotaļ pretrunīgajā kandidatūru izskatīšanas situācijā mūsu valsts politiķe var iegūt vairākuma atbalstu tieši kā kompromisa kandidāts,» norāda premjers.

Lai gan Latvija pašlaik Eiropas mērogā visbiežāk tiek saistīta ar smago ekonomisko krīzi, premjers uzskata, ka šis iemesls nekādā gadījumā nevar kalpot par pamatu tam, lai Latvija apturētu aktivitātes ES vadības līmenī un atteiktos no iespējas virzīt pārliecinošus un atbilstošus kandidātus augstiem amatiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu