Uz «Tradicionālo prasmju skolas» nodarbībām pieteikušies vairāk nekā 250 mācekļu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 31. oktobrī, visā Latvijā sākas «Tradicionālo prasmju skolas 2009» nodarbības. Līdz ceturtdienas pēcpusdienai uz tām pieteikušies 252 mācīties gribētāji.

Vislielākā atsaucība proporcionāli norišu vietu skaitam ir Latgalē — tur pieteikušies 102 dalībnieki uz septiņām prasmju vietām. Mācībās piedalīsies ne tikai tuvākās apkaimes iedzīvotāji, bet arī tālāki ciemiņi: Vabolē uz latgaliešu kāzu galdu klāšanu viesosies cēsnieki, sveču liešanas prasmes Ludzā apgūt brauks interesenti no Ogres, Baldones un Alūksnes, Medņevā uz Ziemeļlatgales daudzbalsīgo dziedāšanu skolas vecuma meitenes solījušas līdzi ņemt arī puišus. Seno instrumentu darbnīcā Gaigalavā prasmju skolas laikā iecerēts uztaisīt divas kokles un tikpat daudz bungu.

Zemgalē meistari skolos vismaz 39 mācekļus. Puzurus un tradicionālo svētku telpu rotājumus Jelgavā brauks apgūt pat no Kolkas. Savukārt Bauskā uz masku darināšanu pirmajā sestdienā visas vietas jau aizņemtas, tāpēc meistari iesaka jau laikus pieteikties uz citām sestdienām.

Plašu interesi iemantojusi Rucava, tur pieteikušies 25 mācīties gribētāji. Prasmju skolas dalībnieces solījušas atnest arī savus mantotos cimdus izrādīšanai. Uz cimdu adīšanu aicināti Lietuvas latvieši no Sventājas un Klaipēdas.

www.nkmva.gov.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu